Skip to content
Politică

Previziunile sociologului Alin Teodorescu privind prezența la vot. Va trece sau nu referendumul pe justiție?

pressone.ro

Sociologul Alin Teodorescu a precizat, miercuri, pentru PSNews.ro, partidul care ar putea avea cel mai mare procentaj la alegerile europarlamentare. Acesta a afirmat că ultimele date arată că PNL este în continuare în fața PSD, iar acest lucru ar putea fi valabil și pe data de 26 mai.

”Deocamdată, PNL este ușor în fața PSD pentru alegerile europarlamentare. UDMR și PMP au probleme cu pragul electoral. Din experiență, știm că volatilitatea opțiunilor pentru alegerile europarlamentare este mai mică decât în cazul altor alegeri. Așa că nu ne așteptăm la mari schimbări față de situația descrisă de sondajul dinaintea alegerilor”, a spus Alin Teodorescu.

Totodată, acesta și-a exprimat și părerea  față de candidatura celor doi foști jurnaliști, Rareș Bogdan, din partea PNL, și Carmen Avram, din partea PSD, la europarlamentare.

”Decât politicieni cu doctorate copiate și facultăți făcute la fără frecvență, mai bine ziariști cu experiență și combativitate. Desigur, cel mai bine ar fi fost să avem politicieni cinstiți și cu o bună cunoaștere a administrației românești și europene…”, a afirmat sociologul.

De altfel, Alin Teodorescu a mai precizat că anul acesta la alegerile europarlamentare vor fi prezenți circa 5 milioane de oameni la vot, iar pentru referendum, 4.7 milioane de votanți .

”Avem mai puține date ca la alte alegeri. Ne așteptăm la circa 5 milioane de votanți pentru alegerile europarlamentare și circa 4.7 milioane de votanți pentru referendum. Prin urmare, Prin urmare, daca nu se schimba legile, referendumul nu ar fi putea fi declarat valid dupa criteriul prezentei la vot.”, a explicat Alin Teodorescu.

Reamintim că pe data de 26 mai vor avea loc alegerile europarlamentare, dar și referendumul pe justiție convocat de Klaus Iohannis. Acesta invită românii să răspundă cu DA sau NU la două întrebări:

„1 – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2 – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

1 comentariu la “Previziunile sociologului Alin Teodorescu privind prezența la vot. Va trece sau nu referendumul pe justiție?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *