Skip to content
Politică

Prezență-surpriză la CEX-ul PSD: Am promis ca la 17.00 sunt aici

UPDATE 18:15

Lia Olguța Vasilescu nu mai poate fi refuzată de Klaus Iohannis, pentru că este la doua propunere de a ocupa un post de ministru, în guvernul Dăncilă, a spus ministrul de Justiție, Tudorel Toader, la ieșirea de la ședința CEx.

Președintele nu are niciun drept să refuze revocarea unui ministru, ci doar numirea, a mai spus Tudorel Toader, cu privire la situația miniștrilor Lucian Șova, de la ministerul Transporturilor, respectiv Paul Stănescu, de la Dezvoltare, a căror revocare refuză să o accepte Klaus Iohannis.

Dacă va continua să refuze, toată problema se va tranșa la CCR, a mai spus Tudorel Toader.

”Eu nu sunt membru CEx, nefiind nici membru de partid. Eu doar am venit cu o soluție bazată pe Lege și pe Constituție.

Eu le-am spus doar care este ieșirea legală, juridic, din această situație.

Mâine voi da un comunicat și voi arăta cine nu și-a îndeplinit competențele legale”, a mai spus Tudorel Toader, în direct la Digi24.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sustinut de ALDE in Guvern, a venit, miercuri, la Parlament, la sedinta Comitetului Executiv National al PSD, fara sa doreasca sa spuna de ce a fost chemat.

„Am promis ca la 17.00 sunt aici”, a spus acesta, la sosire, potrivit Ziare.com

Intrebat daca presedintele Klaus Iohannis mai poate refuza propunerea Liei Olguta Vasilescu ca ministru, acesta a spus ca se gandeste si va raspunde dupa sedinta.

Toader nu a dorit sa spuna de ce participa la sedinta CExN, in schimb Liviu Dragnea le-a spus jurnalistilor ca l-a chemat pe Tudorel Toader ca sa ii „lumineze” pe social-democrati in privinta remanierii guvernamentale.

„L-am rugat sa vina ca sa ne lumineze, sa ne spuna care e calea de urmat in aceasta situatie inedita”, a declarat miercuri, la Parlament, presedintele PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *