Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 1 octombrie

Foto World Atlas

Deschidem pagina primei zile a lunii octombrie care anunță o agendă politică bogată în evenimente.

1 octombrie ne aduce un Mircea Geoană care a fost decorat de ruși, chiar cu medalia aniversară „Sankt Petersburg – 300 de ani”. 

Pentru a ne descreți frunțile revenim la Diana Șoșoacă care de data asta se plânge că este asaltată de bărbați bine lucrați: „Dacă mai îmi trimiteți hândrălăi din ăia, vi-i bat”!

Elena Lasconi nu se bucură de toată susținerea colegilor. Sunt tensiuni în interiorul partidului USR. Vedem care este liderul USR care nu o susține

George Simion mai dezvăluie o golăneală din trecutul său. A umplut cu desene grafitti pereți întregi. Este mândru că nu a fost prins niciodată.

 

  • Mircea Geoană a fost decorat de ruși. El a fost onorat cu medalia aniversară „Sankt Petersburg – 300 de ani”. Distincția i-a fost înmânată de Alexandr Tolkaci, ambasadorul Federației Ruse în România, în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate la ambasada rusă din București în perioada când acesta era șeful afacerilor externe. Ceremonia a avut loc în perioada în care Geoană ocupa funcția de ministru de Externe, marcând astfel o etapă importantă în cooperarea bilaterală dintre România și Federația Rusă.

 

  • Elena Lasconi, SABOTATĂ de propriu partid. De ce nu o susțin reziștii la alegeri pe șefa partidului: tensiuni uriașe. Sunt tensiuni în acest moment în interiorul partidului USR. Lucrul acesta se întâmplă cu 2 luni înainte de alegerile prezidențiale din această iarnă, și în ceea ce privește lipsa de postări pentru susținerea Elenei Lasconi din mediul online de pe paginile de socializare ale lui Vlad Voiculescu, liderul USR București. Sunt membri ai partidului care spun că asta nu înseamnă neapărat că Vlad Voiculescu nu o susține pe Elena Lasconi.  Acest scandal a început însă cu două luni înainte de a avea loc aceste alegeri. Amintim că atunci când a avut loc Congresul USR, Vlad Voiculescu – liderul USR București – a candidat pentru o funcție de conducere din tabăra adversă.

 

  • Diana Șoșoacă acuză serviciile secrete că i-ar trimite tot felul de „băieți din ăștia lucrați, toți pe profilul foștilor mei soți” pentru a o compromite politic. Metodă practicată, mai spune ea, și față de alți politicieni de la noi.Șoșoacă mai acuză serviciile că orchestrează astfel de lucruri și că, după ce au ieșit la iveală presupuse idile ale lui Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, acum, se pare, că a venit rândul ei să fie asaltată de „tot felul de namile din astea bine făcute.Europarlamentarul SOS: „Fiți atenți aici, ăștia plantează gagici tuturor celor care sunt candidați. Stați să vedeți ce-o să-mi facă mie. Dacă nu vă veți trezi în jurul meu cu tot felul de namile din astea bine făcute, să-mi ziceți mie „cuțu”. Este convinsă, de asemenea, că „în paralel cu ăștia, o să înceapă fostul meu soț să-mi scrie mesaje de dragoste și de împăcare”.

 

  • George Simion, președintele AUR și candidat la președinție a povestit cum au scris un mesaj naționalist pe pereții din toată țara, inclusiv în locuri greu accesibile, precum Transfăgărășanul. Acționa pe timp de noapte. Simion susține că nu a fost niciodată prins de autorități, punând asta pe seama norocului sau a unui sistem de monitorizare mai puțin vigilent.
    „Aveam un spray de la magazinele specializate de graffiti, din București, e unul în spate la magazinul Cocor, ne achiziționam vopsea neagră, vopsea albastră și mergeam pe drumurile țării cu diferite ocazii, de exemplu la FânFest. De fiecare dată când ne duceam spre Munții Apuseni la Roșia Montană sau când ne întorceam spre București, mergeam pe Dealul Negru și pe șoselele cele mai frecventate”.

Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00. De asemenea, până la 10 septembrie, partidele politice, organizaţiile minorităţilor, precum şi alianţele politice pot depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a eventualelor alianţe electorale, conform https://www.roaep.ro/.

Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: