Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 11 octombrie

Sursă foto: Inquam Photos

Jurnal de campanie – 11 octombrie: Scandalagioaica de la USR , banii și brânza de la AUR și căderea liberă a lui Geoană sunt propunerile noastre de azi.

Elena Lasconi și-a anulat aparițiile publice. S-a certat cu Biroul Național al USR dominat de Drulă. Tot Elena Lasconi a cerut joi Guvernului să închidă consulatul Rusiei de la Constanța. La ce scoală o fi învățat atâtea despre diplomație?

Mircea Geoană se prăbușește. Unde se duc voturile Dianei Şoşoacă.

Ce cadou de nuntă a primit George Simion de la Gigi Becali: „Cred că au fost 2 tone. Am trecut tot în declarația de avere!”

Averea impresionantă a Anei Birchall, candidată la președinție. Peste 23 milioane de euro, investiții și proprietăți

  • Mircea Geoană se prăbușește. Evoluția în turul 1 a lui Mircea Geoană seamănă remarcabil de bine cu cea a celuilalt mare candidat independent providențial din 2009, Sorin Oprescu. Un start fulminant, cu vârf de 25%, urmat de o cădere puternică, spectaculoasă, foarte asemănătoare cu a funicularului lui Zorba. Și cade. Și tot cade. Și se prăbușește.

 

  • Elena Lasconi și-a anulat aparițiile publice. Candidatul USR la Președinția României, Elena Lasconi, și-a anulat azi și mâine toate aparițiile publice în urma unei dispute cu conducerea partidului controlată de gruparea fostului USR, Cătălin Drulă. În plus, Lasconi nu vrea să apară pe afișe cu Clotilde Armand. Cele două pur și simplu nu se suportă. Motiv pentru care Lasconi a spus clar că nu dorește să apară pe afișe cu Clotilde Armand. Este o adversitate personală, spun surse din USR.

 

  • Tot Elena Lasconi a cerut joi Guvernului să închidă consulatul Rusiei de la Constanța, ca măsură de retorsiune la închiderea consulatului României de la Rostov pe Don, potrivit unui comunicat al partidului.

 

  • George Simion si brânza lui Becali. Liderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor a spus și că Becali n-a vrut să vină la nunta lui de pe 27 august 2022, dar că i-a făcut cadou două tone de brânză! George Simion a trecut în declarația sa de avere darul de nuntă, care s-a ridicat la 400.000 de euro!

 

  • 23 de milioane de euro reprezintă valoarea investițiilor pe care Ana Birchall, candidata la președinție, le deține în companii private străine, conform declarației sale de avere. Același document menționează și numeroase alte bunuri și active, care relevă o situație financiară solidă. Pe lângă investițiile substanțiale în companii, Ana Birchall deține mai multe proprietăți, inclusiv terenuri și apartamente în județele Suceava și Prahova, achiziționate între 1997 și 2008. Printre acestea se numără un teren extravilan în Suceava, de 14.000 de metri pătrați, dobândit în 2002, și un apartament de 50 de metri pătrați achiziționat în 1997. Valoarea bijuteriilor sale ajunge la 65.000 de euro, acestea fiind dobândite între 1996 și 2023. Totodată, Birchall deține lingouri de aur în valoare de 411.686,75 de euro, achiziționate în perioada 2011-2024.

Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00. De asemenea, până la 10 septembrie, partidele politice, organizaţiile minorităţilor, precum şi alianţele politice pot depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a eventualelor alianţe electorale, conform https://www.roaep.ro/.

Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: