Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 15 octombrie

Sursa: Pinterest

Jurnal de campanie – 15 octombrie: Geoană se bucură de reîntâlnirea cu vechii colegi de partid, la o procesiune religioasă, unde după rugăciuni s-au așezat la masă să mănânce o sarma, să ciocnească un păhărel și să pună țara la cale, cel mai probabil. Elena Lasconi dă cu bâta în baltă din ce în ce mai mult pe teme de securitate națională. Jurnalul de astăzi ne amintește unele dintre cele mai mari derapaje ale liderului AUR, George Simion.

Mircea Geoană s-a așezat la o masă de protocol împreună cu ministrul Alexandru Rafila și cu alți vechi tovarăși din PSD, după pelerinajul la Sfânta Parascheva.

Elena Lasconi este pusă din nou în dificultate de temele privind securitatea națională. Ea crede că „pacea se va încheia când va dori poporul ucrainean”. Lasconi a mai afirmat că „ar fi grozav dacă am avea mai multe trupe străine în România”, motivând că „e demonstrat că în țările unde au existat trupe străine NATO pregătite de luptă, acelea nu au fost niciodată atacate”.

Într-un articol din Adevărul se amintește câteva dintre derapajele grave ale lui George Simion: „Comisia Europeană este condusă de minți bolnave” sau Simion către Diana Șoșoacă: „Te agresez sexual, scroafo!”

 

  • Fost secretar general adjunct al NATO și candidat la președinția României, Mircea Geoană din nou la masă cu vechi tovarăși din PSD: ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care va candida la Iași pentru un nou mandat de parlamentar, Alexandru Mihai Ghigiu, șef al Cancelariei Prim-Ministrului, considerat unul din cele mai importante personaje din preajma lui Ciolacu, și Andrei Ungar, consilier de stat în echipa premierului PSD dar și Bogdan Ivan, ministrul PSD al Digitalizării.

 

  • Lovitură pentru Mircea Geoană de la CCR: judecătorii i-au respins contestația. Judecătorii CCR au respins solicitarea candidatului independent la alegerile prezidențiale Mircea Geoană de a avea reprezentanți în secțiile de vot.

 

  • Elena Lasconi, pusă în dificultate de securitatea națională. Ce spune despre principalele teme din domeniul apărării
    În cadrul unui interviu la Europa Libera, Elena Lasconi a fost întrebată cum ar trebui sǎ rezolve România problema dronelor rusești care intra în spațiul aerian al țării. „În mod normal, trebuia să avem o legislație foarte bine pusă la punct prin care să putem sa lovim şi să doborâm aceste drone în secundă în care au ajuns pe teritoriul nostru. (..) E nevoie de politicieni curajoși care să ia decizii rapid„, a răspuns Elena Lasconi., a răspuns Elena Lasconi. „Nu știu toate articolele din Constituție pe de rost, dar știu că, în momentul în care apare o dronă de oriunde ar veni ea pe teritoriul României, e celebrul articol 5, pe care nu l-a încălcat până acum nimeni, din tratatul NATO, în care se spune că dacă o țară e atacată celelalte răspund”, a mai spus Elena Lasconi.

 

  • George Simion către Diana Șoșoacă: „te agresez sexual, scroafo!”
    Comportamentul lui Simion faţă de o femeie: Indiferent de faptul că acea femeie este Diana Șoșoacă, modul în care i s-a adresat, public, George Simion, întrece orice imaginaţie:

Diana Șoșoacă, senator: Pleacă de lângă mine, că nu știu ce-ți fac.

George Simion: Te agresez sexual, scroafo!

  • În contradicţie cu savanţii lumii, George Simion avea o altă părere despre riscurile aduse de virusul Covid-19:

”Se termină plandemia, adică era organizată de cine a inventat virusul. S-a terminat plandemia și măsurile care aveau ca scop control asupra populației nu au avut efect. Noi am trăit liberi în România și nu am pățit nimic, cu unele excepții, pentru că morți au fost peste tot și din cauza deciziilor guvernanților. Trebuie să mărim presiunea și să scoatem România din starea de alertă”. ”E războiul între patrioți și globaliști, cei care au început plandemia”.

Concepţiile lui George Simion, asemănătoare celor ale lui Viktor Orban, premierul Ungariei, înseamnă că, odată ajuns preşedinte, George Simion ar milita pentru ieşirea României din UE.

  • George Simion are interdicţie de a intra în Republica Moldova. Motivele au fost explicate de premierul Republicii Moldova, Dorin Recean: „Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, și acest lucru i l-am comunicat și premierului Ciolacu. Înseamnă că participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova”.

Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00.  Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: