Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 18 septembrie

Administrația Prezidențială
Administrația Prezidențială. Sursa foto: ZIUACONSTANTA.RO

PS News deschide Jurnal de campanie, o radiografie a zilei unde sunt priviți sub lupă candidații la Cotroceni. Ne propunem să va arătăm paradoxurile lumii politice românești, facerile și desfacerile, promisiunile puse sub semnul incertitudinii, cine cu cine face alianțe, cine desface alianțele.

Cum se promit case și o viață fără griji, câte cruci își atârnă la gât candidații și cum va curge lapte și miere dacă ii votați. Așadar, start călătorie! 

Jurnal de campanie: Ziua întâi

  • Știați că Alexandra Păcuraru intră în cursa prezidențială? Dar nu oricum ci promițând că își iubește la modul pur și necondiționat țara (n.a. Se poate iubi și impur? Mai este aceasta, iubire sau pleonasm?). Alexandra ne garantează independența și integritatea națională. Parcă am mai auzit, pe undeva, aceleași replici, nu? Va impune respect!( verbul „a impune” parcă amintește de altă epocă).

 

  • „Struțo-cămila” Orban-Tomac și candidatul la prezidențiale. Forța Dreptei și PMP, partide care la alegerile locale și europarlamentare din vară au mers pe liste comune cu USR, anunță acum constituirea unei noi alianțe, dar fără USR-iști. Ludovic Orban a fost desemnat candidat la alegerile prezidențiale, iar formațiunile care alcătuiesc noua alianță au fost descrise „liberale, conservatoare” și formate din oameni „verticali”. Totuși, Alternativa Dreaptă, la nici două săptămâni după ce a fuzionat cu Partidul Național Conservator Român, condus de extremistul Cristian Terheș, a decis să nu mai oprească „unirea” cu formațiunea europarlamentarului. Motivul pentru care fuziunea a fost oprită este că fosta șefă a PSD, Viorica Dăncilă, s-a alăturat partidului lui Terheș.

 

  • Diana Şoşoacă are probleme cu legea, BEC a sesizat Parchetul pe semnăturile pentru prezidențiale. Pe partea dreaptă a politicii, Diana Şoşoacă se confruntă în fiecare zi cu plângeri din partea colegilor de partid. Un membru SOS România, partidul Dianei Șoșoacă, a reclamat la Biroul Electoral Central (BEC) faptul că, printre semnăturile strânse pentru președinta partidului pentru prezidențiale, ar fi și unele false.

 

  • George Simion continuă campania electorală cu proiectele fanteziste. Liderul AUR, George Simion, a prezentat o casă construită în 12 zile, pentru o familie nevoiaşă. Locuinţa, afirmă Simion, are 60 metri pătraţi şi a costat 29.300 de euro.

 

  • Mircea Geoană ne anunță că vrea să ne crească taxele. Mircea Geoană propune o reformă fiscală care ridică semne de întrebare pentru clasa de mijloc. Cu riscul unei dublări a impozitelor pentru această categorie, măsura ar putea genera tensiuni sociale și economice semnificative. Rămâne de văzut cum va reacționa electoratul în fața acestei propuneri.

 

Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00. De asemenea, până la 10 septembrie, partidele politice, organizaţiile minorităţilor, precum şi alianţele politice pot depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a eventualelor alianţe electorale, conform https://www.roaep.ro/.

Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: