Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 20 septembrie

Foto: Hotnews

PS News scrie o nouă pagină în Jurnalul de campanie. Ce oferă ultima zi lucrătoare a săptămânii și cu ce impresii începem weekendul? A fost o săptămâna încărcată de evenimente politice. Avem o lungă listă a candidaților la alegerile prezidențiale iar alegătorii trebuie să fie atenți la interesele acestora de aceea, la PS News sună clopoțelul în fiecare dimineață. Se face prezența și analiza celor care se bat pentru locul întâi în clasamentul pe țară.

Am observat că Mircea Geoană încă mai spune lucruri trăznite, nu doar în recreații ci și la ore.

Elena Lasconi face tărăboi și riscă iarăși repetenția cu notele slabe pe care le are.

Diana Șoșoacă nu va obține notă de trecere la purtare și poate va fi propusă pentru o evaluare psihologică. De altfel, pare a rămâne și fără susținători. Partidul SOS România este „inactiv” după ce nu și-a mai depus declarațiile fiscale din decembrie 2023 în mai 2024.

George Simion promite tuturor abundență dacă îl aleg șef. Argumentele sale sunt pe măsura notelor. Adică, slabe. Profesorii spun că nici înainte „nu venea la cursuri, spunând că are multe proiecte și deplasări”. Poate era la biserică…

Jurnal de campanie – vineri, 20 septembrie 2024

  • George Simion, despre Elena Lasconi. „Merge la evenimente sataniste!”. Liderul AUR, candidat la prezidențiale, a lansat un atac la adresa contracandidatei sale, președinta USR pe care a acuzat-o că participă la evenimente sataniste. Simion spune că, spre deosebire de Elena Lasconi, el este o persoană asumată, care nu își schimbă declarațiile și opiniile. El susține că nu se duce la concerte și festivaluri sataniste. ci merge la biserică.

 

  • Val de reacții dure la declarațiile Elenei Lasconi despre românii „trădători” din diaspora. Peste 5 milioane de români trăiesc și muncesc în afara țării așadar mesajele și postările pe rețelele sociale nu au întârziat să apară. Iată câteva exemple:

 

Liliane Michels, medic în Germania, subliniază la rândul său că românii plecați nu sunt trădători, așa cum afirmă Lasconi. Și că banii trimiși de diasporeni sunt la nivel record: ”Sunteți cei mai buni investitori și cei mai buni ambasadori ai României, făcându-vă datoria acolo unde trăiți. ”

Stella Kondili, artist plastic în Grecia, îi transmite șefei USR că prețul plătit de un român din diaspora este extrem de scump. „Știți care este prețul unui bilet de diasporean? Dorul de casă, grija pentru familia rămasă în țară. Cine sunt trădători, noi? (…) Este bine să vă rezumați la mica comunitate pe care o conduceți în calitate de primar.”

Florian Diaconu, inginer în Franța, îi adresează o întrebare candidatei la președinție, în urma declarației acesteia la adresa diasporei: „Aveți curajul să veniți să le spuneți românilor de aici (…) că nu-i interesează nimic, că și-au abandonat țara? De acolo, din biroul de primar, poate vedeți altfel lucrurile.”

 

  • Diana Șoșoacă a avut un delir antivaccinist în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat, iar în România 88% nu sunt vaccinaţi”. Liderii europeni i-au tăiat microfonul. Eurodeputata Șoșoacă a avut miercuri un discurs puternic antivaccinist în Parlamentul European, în cadrul unei dezbateri pe tema variolei maimuței (Mpox) și a măsurilor pe care Uniunea Europeană ar trebui să le ia în fața acestei amenințări. Fosta senatoare română a acuzat UE că vrea să declanșeze o nouă pandemie, după ce a „omorât câţi bătrâni a putut” în Italia. Ea a spus că se va opune, pentru că „Dumnezeu nu e vaccinat” și 88% dintre români nu sunt vaccinați. La finalul intervenției, microfonul i-a fost tăiat.

 

Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00. De asemenea, până la 10 septembrie, partidele politice, organizaţiile minorităţilor, precum şi alianţele politice pot depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a eventualelor alianţe electorale, conform https://www.roaep.ro/.

Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: