Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 22 octombrie

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Jurnal de campanie – 22 octombrie: „Elena Lasconi nu stăpânește nici măcar abecedarul meseriei de jurnalist“, spune un senator PNL din R. Moldova. Apare scandalul pe bani la AUR: se cere demisia lui George Simion. Nu ai bani nu ai valoare socială. Mircea Geoană are acțiuni sau părți sociale la mai multe firme.

 

  • Scandal pe bani la AUR. Se cere demisia lui George Simion. Ringo Dămureanu a spus că i s-au cerut 60.000 de euro pentru un loc eligibil de parlamentar AUR. Alți doi politicieni, deputatul Lilian Scripnic și senatorul Ionuț Neagu, susțin, de asemenea, că în partidul lui Simion sunt mari nereguli. Doi deputaţi şi un senator s-au alăturat lui Ringo Dămureanu, în contextul acuzațiilor formulate la adresa conducerii partidului. Acesta a provocat scandalul din AUR acuzând că i s-au cerut bani, 60.000 de euro, în schimbul unui loc eligibil de deputat. El a cerut demisia lui George Simion pe care l-a numit „impostor politic”. Deputatul Dămureanu și-a susținut cauza de la tribuna parlamentului, arătând că a fost printre cei mai activi parlamentari.

 

  • Senator liberal: „Elena Lasconi nu stăpânește nici măcar abecedarul meseriei de jurnalist“
    Președintele Comisiei Juridice din Senat, Cristian Niculescu Țâgârlaș, prezent la alegerile din Moldova în calitate de raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a răspuns tăios acuzațiilor făcute de Elena Lasconi privind lipsa observatorilor români la scrutinul din Republica Moldova. „Doamna Elena Lasconi pare foarte dornică să predea lecții de politică externă, dar, din păcate, arată că nu stăpânește prea bine nici măcar abecedarul meseriei de jurnalist. Verificarea informației din mai multe surse înainte de a arunca acuze nefondate ar fi trebuit să fie un reflex bine învățat, dar chiar și la acest capitol are mari restanțe doamna candidat la Președinția României.

 

  • Mircea Geoană are acțiuni sau părți sociale la mai multe firme – TOP CONT, Montel Residence, SC Apoapsis Education Group, precum și la un SIF. La Montel Residence este unic acționar, valoarea acțiunilor depășind 700.000 de lei. Montel Residence se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Are un angajat. În 2023 a avut profit zero.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: