PS News vă întâmpină în zorii unei noi săptămâni politice cu cele mai noi titluri. Ne apropiem cu pași repezi de alegerile prezidențiale și presiunea crește în rândul partidelor și reprezentanților lor pentru cursa celei mai înalte poziții din Stat, aceea de președinte al României.
Vom vedea cum George Simion îl înlocuiește pe Corneliu Vadim Tudor în memoria politică a lui Gigi Becali. Mai vedem și cine afirmă că Mircea Geoană s-ar vedea cu ușurință învingător în alegerile împotriva lui Donald Trump sau Kamala Harris? Nu trece ziua fără scandal în tabăra Diana Șoșoacă. Vedeți ce mai face și desface liderul SOS.
- George Simion face oficiile de gazdă politică pentru Gigi Becali. Patronul campioanei României a intrat în partidul lui George Simion. Vrea să fie deputat AUR. George Simion a afirmat că Gigi Becali îi va oferi sprijin în competiția pentru obținerea funcției de președinte al României.
Totuși, strategia lor este mult mai extinsă. Astfel, liderul AUR a anunțat că Gigi Becali va oferi sprijin în procesul de reconstrucție a gospodăriilor afectate de inundațiile din Galați. Gigi Becali a manifestat, de-a lungul timpului, o afinitate pentru Simion și pentru alianța pe care o conduce.
Vă amintim că în 2012, Gigi Becali, președintele PNG, pe atunci, decidea împreună cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, să formeze o alianță pentru alegerile locale și parlamentare din acel an. Îmbrățișați la fel ca în 2009, cei doi au uitat că între timp s-au mai și împuns reciproc și au bătut palma. Astfel, Gigi se angaja să facă doar ce-i va spune fratele mai mare, Vadim. Astăzi, Vadim Tudor nu mai este. Geoarge Simion, da. Obiceiurile vechi nu se schimbă.
- Mircea Geoană ar câștiga alegerile împotriva lui Trump sau Kamala Harris. Aceasta este declarația ironică a fostului premier PSD, Adrian Năstase, întrebat de reporterii de la Gândul ce părere are despre sondajele cu privire la candidații de la alegerile prezidențiale și care îl arată învingător pe Mircea Geoană. ,,Nu cred foarte tare în aceste fotografii create cu inteligență artificială. Și astea cred că sunt făcute cu AI”, a precizat Năstase.
- După gafa cu „decreţeii”, Mircea Geoană a mai comis una, de data asta într-un act oficial. Candidatul oficial de-acum la președinție, Mircea Geoană susține în CV-ul oficial, publicat pe site-ul NATO (foto), că a început să lucreze în Ministerul Afacerilor Externe român în anul 1991, pe un post de director. Libertatea a solicitat MAE să confirme oficial când anume Mircea Geoană s-a angajat în cadrul instituției, iar ministerul a comunicat că Geoană a devenit angajat cu un an mai devreme. „Ca urmare a solicitării dumneavoastră de presă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) vă comunică următoarele: domnul Mircea Geoană a fost angajat în MAE începând cu data de 1 martie 1990, cu contract individual de muncă încheiat pe durată nedeterminată, fiind încadrat, la aceeași dată, în funcția de secretar III”, a transmis MAE redacției Libertatea.
- Diana Șoșoacă este acuzată că cere șpagă de la cei care vor să candideze la Parlament pe listele SOS. Scandalul continuă la SOS. După alegerile europarlamentare, tot mai mulți șefi de filiale și-au dat demisia, argumentând că președintele Diana Șoșoacă taie și spânzură în partidul pe care îl consideră al ei și doar al ei, că se folosește în mod ilegal de banii partidului și că ar cere bani celor care vor să candideze la Parlament pe listele SOS.
Scandalul a culminat, săptămâna trecută, cu vizita la DNA București a mai multor foști lideri de filială care au dat cu subsemnatul, inclusiv fostul președinte SOS Argeș, avocatul Ingrid Marinică. Liderul acestora este femeia de afaceri Amalia Bellatoni, fost președinte al SOS Călărași.
Avocata Ingrid Alexandrescu, președinte filiala Argeș – S.O.S. România, a plecat din partid în vara acestui an, în luna iulie, semnalând ”ilegalitatea funcționării Partidului S.O.S. România”. Aceasta s-a alăturat tuturor celorlalți membri care au decis să pornească un război cu Diana Șoșoacă, pentru a scoate la lumină presupusele fapte penale pe care europarlamentarul le-ar fi săvârșit.
Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00. De asemenea, până la 10 septembrie, partidele politice, organizaţiile minorităţilor, precum şi alianţele politice pot depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a eventualelor alianţe electorale, conform https://www.roaep.ro/.
Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News