Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 28 octombrie

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Jurnal de campanie – 25 octombrie: Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidențiale a început, oficial, la 25 octombrie. Acum, câmpul de „bătaie” al candidaților este mai restrictiv. Cea mai mare parte din ceea ce aveau de făcut trebuia făcut, înainte de campanie. Bine, și după 25 octombrie este liber la… gafe de aceea, PS News este „pe fază”!

Elena Lasconi, nu a ştiut să spună ce ţări fac parte din Consiliul de Securitate al ONU.

Viorel Hrebenciuc, fostul șef de campanie la prezidențialele din 2009 al lui Geoană, trage sforile pentru Mircea Geoană?

Câte persoane s-au înscris pentru apartamentele promise de George Simion.

 

  • Candidata USR la alegerile prezidenţiale, Elena Lasconi, nu a ştiut să spună ce ţări fac parte din Consiliul de Securitate al ONU. Ea a afirmat că România este membră, deşi nu face parte din acest organism. Elena Lasconi nu a ştiut să spună, la Antena 3, ce ţări fac parte din Consiliul de Securitate al ONU. În plus, aceasta a spus în mod fals, că România face parte din Consiliul de Securitate al ONU. Întrebată dacă va participa la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, unde se discută sancţionarea Israelului, ea a precizat că la ONU, direcţia va fi cea a partenerilor noştri americani.

”Nu le ştiu chiar pe toate”, a spus Elena Lasconi, arătând că preşedintele vine cu viziunea, dar are Ministerul de Externe, are consilieri, oameni care ştiu bine aceste lucruri.

 

  • Lasconi, acuzații incendiare la adresa lui Geoană: ‘Tocmai s-a întânit cu un individ care conduce o divizie de hackeri care au manipulat alegeri’. Preşedinta USR, Elena Lasconi, candidată la alegerile prezidenţiale, a declarat duminică despre Mircea Geoană că tocmai s-a întâlnit recent cu un individ pe care ea îl consideră periculos şi România ar trebui să îl considere periculos, pentru că conduce o divizie de hackeri care au manipulat alegerile în peste 30 de ţări din lume. Ea nu a vrut să spună despre cine este vorba. „Poate că domnia sa s-ar duce, pentru că cunoaşte drumurile către Moscova, dar Elena Lasconi, nu”, i-a răspuns Lasconi contracanditutului. Ea a precizat că este interesant că Geoană i-a adresat o întrebare din zona Rusiei, în condiţiile discuţiilor privind vizitele în Rusia.

 

  • Viorel Hrebenciuc trage sforile pentru Mircea Geoană? Fostul ministru PSD, devenit mai nou analist politic, Miron Mitrea, a lansat un scenariu bizar, legat de așa-zisul planul Hrebenciuc de a-l ajută pe George Simion să ajungă în finală pentru Cotroceni cu Marcel Ciolacu. Miron Mitrea crede că de fapt fostul strateg al social-democraților trage sforile pentru Mircea Geoană și că s-a folosit de Becali tocmai pentru că nu poate ține un secret. Planul lui Hrebenciuc nu este să-l ajute pe Ciolacu, ci să le dea în cap lui Ciolacu lui Simion, că să ajungă Mircea Geoană în turul 2, este simplu. Și să nu credeți că Hrebenciuc s-a dus la PNL și să-și ia lumina, hai să vedem cum îl băgăm pe Niculae Ciucă în turul 2. Nu, planul lui este să-l ajute pe Mircea Geoană, cu care a fost dintotdeauna”, a afirmat Miron Mitrea.

 

  • Câte persoane s-au înscris pentru apartamentele promise de George Simion
    George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, spune că zeci de mii de români s-au înscris deja în programul partidului pentru a cumpăra promisele apartamente cu prețuri începând de la 35.000 de euro.
    „Nu ştiu o cifră exactă, puţin peste 40.000 de români. Apartamente la preţuri accesibile: 35.000, 50.000, 70.000 de euro. Un program public, guvernamental, de tip ANL sau Prima Casă. (…) Dacă ajung preşedinte, în şase luni prezint toate termenele, toate momentele construcţiei: de la autorizări, la construcţie. Primul bloc, primul apartament, în minim doi ani. Asta e realizabil atât timp cât voi avea o majoritate parlamentară şi un guvern care să implementeze acest program”, a explicat George Simion.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: