Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 4 octombrie

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Încheiem prima săptămână din octombrie cu un Mircea Geoană atacând grav jurnaliștii – gest care îl descalifică total pentru cea mai înaltă funcție în stat, cea de președinte al României. Biroul Electoral Central pentru alegerea președintelui României a validat în ședința de joi șase candidaturi

George Simion a dat lovitura și cu darul de la botezul copilului! El a strâns cadouri în valoare de 60.000 de euro, exact cât două case marca AUR de 30.000 de euro.

Diana Șoșoacă a ținut să se compare, la depunerea candidaturii sale, cu Constantin Brâncoveanu, oferind presei un nou delir verbal, avertizând că „de acum încolo va începe o campanie cumplită”.

Iar Elena Lasconi este părăsită de greii Barna și Voiculescu, trimiși de USR pe 90.000€ salariu la Bruxelles.

  • Mircea Geoană îi atacă pe jurnaliștii care au scris că fostul său șef de campanie are legături cu rușii. Candidatul independent la președinție Mircea Geoană a susținut joi seară referitor la investigația jurnaliștilor de la Context.ro, care a dezvăluit legătura lui Rareș Mănescu, un fost coordonator al campaniei sale electorale, cu un propagandist rus, că este „clar” vorba despre „o operațiune FSB”, de „compromitere deliberată” a sa. Afirmațiile lui Geoană la adresa jurnalistului Attila Biro că „este acuzat în presa din Bulgaria și din alte țări europene că ar face parte din operațiunea de încercare de asasinare a procurorului general al Bulgariei” au fost taxate dur de mai mulți jurnaliști români.

 „Se pare că domnul Mircea Geoană, politician cu veleități diplomatice, ne oferă o lecție despre dublul standard în privința jurnaliștilor, demonstrând o ipocrizie greu de ignorat. Într-o postare recentă, Geoană își asumă rolul de apărător al libertății de exprimare, condamnând vehement intimidările Federației Ruse la adresa mea. Dar, astăzi, același politician nu ezită să lanseze acuzații grave în spațiul public împotriva lui Attila Biro, coleg de breaslă și jurnalist la Context.ro.”, scrie jurnalistul Mircea Barbu pe pagina sa de Facebook.

Jurnalista Emilia Șercan (PressOne) a spus că „Mircea Geoană nu e victima vreunui kompromat în povestea asta, minciunile lui la adresa lui Biro înseamnă kompromat”. Mai mult, jurnalista, care a scris de altfel că Mircea Geoană și-a plagiat teza de doctorat, spune că reacția candidatului la prezidențiale arată „arată panică, disperare sau că e, pardon de expresie, prostănac”. „Să acuzi mâna Kremlinului în legătură cu investigația despre afacerile dubioase ale lui Rareș Mănescu – omul care a lucrat pentru campania electorală sub acoperire a lui Geoană și care a finanțat cu mii de euro ONG-ul lu’ „Mihaela, dragostea mea” –înseamnă să fii cel puțin prostănac, pardon de expresie.

Active Watch: Mircea Geoană, artizan al unei campanii de KOMPROMAT împotriva jurnalistului Attila Biro. Și Active Watch subliniază că dovezile prezentate în investigația realizată de Attila Biro sunt compromițătoare pentru Mircea Geoană. Candidatul Geoană nu este victima unei acțiuni de kompromat, ci, dimpotrivă, este artizanul unei acțiuni standard de kompromat îndreptată împotriva unor jurnaliști care și-au făcut meseria și au expus fapte care vizează direct echipa de campanie a domnului Geoană. Dovezile prezentate de investigația la care a contribuit și Atilla Biro, pot fi compromițătoare pentru domnul Geoană. Fără o reacție credibilă la adresa faptelor expuse de investigația jurnalistică, domnul Geoană și staff-ul său de campanie au ales să atace jurnaliștii, cu scopul de a decredibiliza investigația, susține Active Watch.

 

  • George Simion a dat lovitura și cu darul de la botezul copilului: După fabulosul dar de nuntă, de 400.000 de euro, George Simion a dat lovitura și cu darul de la botezul copilului său: el a strâns daruri în valoare de 60.000 de euro, cât două case de tip AUR, de 30.000 de euro. Banii din darul de la botez nu se regăsesc în vreun cont bancar, întrucât liderul AUR refuză orice contact cu instituțiile de credit. După nunta de la Măciuca, Vâlcea, George Simion a declarat un dar de nuntă de 400.000 de euro. Însă banii au dispărut brusc din declarația de avere, acesta susținând că a primit doar 15.000 de euro și, cu restul banilor, 385.000 euro, a plătit nunta, adică „brânză, carne, țuică, mere și altele, care au fost consumate la nuntă”.

 

  • Diana Șoșoacă și-a depus candidatura și semnăturile la BEC, cu declarații șocante. „Îi rog pe copii, pe tineri, să se joace de-a Șoșoaca”. Liderul S.O.S a amenințat cu o plângere penală pentru „încălcarea dreptului copiilor în școlile din România, cărora li se interzice să se joace de-a Șoșoaca. Adică de-a avocații”. „Le mulțumesc copiilor și tinerilor din România că și-au ales model o femeie model și îi rog să se joace în fiecare zi de dimineața până seara, acasă, în parcuri, să se joace de-a Șoșoaca”. Încercând să se compare cu Constantin Brâncoveanu, Șoșoacă a oferit presei o scenă parcă rupta din Cântarea Românei: „Va trebui să fim la fel de luptători ca strămoșii noștri. Ei au trecut prin sabie. Nu uitați acel sacrificiu suprem al domnitorului Constantin Brâncoveanu pentru a lupta pentru țara sa a acceptat sacrificiul suprem. Tăierea capetelor copiilor lui și apoi decapitarea sa. De va fi să-mi sacrific familia, o voi face pentru a salva poporul român”.

 

  • Elena Lasconi, părăsită de greii Barna și Voiculescu, trimiși de USR pe 90.000€ salariu la Bruxelles. În USR animozitatea dintre președinta partidului Elena Lasconi și ceilalți lideri este la vedere. Elena Lasconi și-a depus candidatura la președinția României, probabil cel mai important eveniment politic al anului. Ei bine, greii partidului nu au fost prezenți la eveniment, ori cel mult pot pretinde că s-au ascuns în poza de grup. Alături de Elena Lasconi au fost: Cristina Prună, Narcis Mircescu, Simona Spătaru, Oana Țoiu, Diana Buzoiana, Silvia Dinică, Oana Murariu.Vlad Voiculescu a ignorat complet evenimentul. El a avut o postare pe FB în care spune că „Premiul european Women in Tech la categoria Aspiring Teen merge la Antonia Țarfulea, din Novaci, România!”.

     

  • Șapte candidaturi validate și una respinsă pentru alegerea președintelui României. Biroul Electoral Central pentru alegerea președintelui României a validat în ședința de joi șase candidaturi. Potrivit unui comunicat al BEC, au fost adoptate șase decizii privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral. Este vorba de candidaturile depuse de Elena-Valerica Lasconi, Călin Georgescu, Nicolae-Ionel Ciucă, Hunor Kelemen, Mircea-Dan Geoană și Diana Iovanovici-Șoșoacă.

     

  • Candidatura independentă a lui Miron Cozma la alegerile prezidențiale a fost respinsă.  Biroul Electoral Central a respins joi înregistrarea candidaturii independente a lui Miron Cozma la alegerile prezidenţiale. BEC menţionează în decizie că Miron Cozma a susţinut că lista susţinătorilor necesară în vederea înregistrării candidaturii la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024 a fost lăsată în custodia Autorităţii Electorale Permanente şi a Biroului Electoral Central din anul 2019 şi a precizat că aceasta cuprinde 311.436 de semnături organizate în 50 de dosare. Miron Cozma a solicitat valorificarea acestei liste din 2019, dar lista susţinătorilor depusă la scrutinele precedente nu poate reprezenta îndeplinirea condiţiei prevăzută de lege. De asemenea, candidatul nu a depus, pe lângă lista susţinătorilor, nici declaraţia de acceptare a candidaturii, declaraţia de avere, declaraţia de interese, declaraţia pe propria răspundere în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţi sau de colaborator al acesteia, se mai arată în decizie.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: