Skip to content
Alegeri Știri locale

Prezidenţiale: Constanţa – Dosar penal pentru coruperea alegătorilor, după ce primarul unei comune şi alte persoane ar fi încercat să influenţeze votul

Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţiştii din judeţul Constanţa au deschis dosar penal pentru coruperea alegătorlor, după ce primarul unei comune şi alte persoane ar fi incercat să influenţeze votul alegătorilor la două secţii.

Partidul Naţional Liberal Constanţa a sesizat Biroul Electoral Judeţean Constanţa de faptul că primarul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu, se află în faţa secţiilor de votare împreună cu alţi bărbaţi şi ar fi încercat să influenţeze votul celor care mergea la vot.

Pe raza comunei Ciobanu, primarul Tudorel Gurgu staţionează în faţa secţiilor de votare 390 şi 391 din cadrul Liceului Tehnologic din localitate, împreună cu mai mulţi bărbaţi interacţionând cu persoanele care merg la vot. Aceasta este o măsură de intimidare a alegătorilor, dar şi de influenţare a votului prin promisiunea/oferirea de foloase cu scopul determinării alegătorilor de a vota un anumit candidat. Aceste persoane împreună cu Gurgu Tudorel – primarul localităţii Ciobanu staţionează de mai multe ore şi în ciuda faptului că membrii secţiilor le-au solicitat să părăsească zona, aceştia refuză”, se arată în sesizarea PNL Constanţa, scrie news.ro.

Reprezentanţii IPJ Constanţa au afirmat că în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de corupere a alegătorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *