Prezidenţiale R.Moldova/ Tentativele de destabilizare controlate din exterior s-au intensificat, atenţionează premierul

Sursa foto: gov.md

Chişinău – Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Primul ministru al Republicii Moldova, Dorin Recean, a atras atenţia, joi, asupra tentativelor de destabilizare a ţării, în contextul alegerilor prezidenţiale şi al referendumului constituţional de duminică.

Şeful Executivului de la Chişinău a transmis că „sunt unii în ţară şi în afara ţării care nu-şi doresc o Moldovă puternică, independentă, unde poporul îşi decide soarta”, şi a făcut apel la populaţie să nu cadă în capcana „grupării de hoţi care încearcă să amăgească populaţia”.

„Vă atrag atenţia că o grupare de hoţi încearcă să amăgească oamenii, să le promită bani, să le transmită informaţii false, să-i sune şi să-i mintă. Rog toţi cetăţenii să fie atenţi – această grupare spune minciuni şi îi cheamă pe oameni să facă lucruri ilegale. Vă rog să nu-i credeţi! Ţara noastră se află într-un moment de răscruce. Şi doar noi, moldovenii, trebuie să decidem încotro va merge Moldova. Din păcate, însă, sunt unii în ţară şi în afara ţării care nu-şi doresc o Moldovă puternică, independentă, unde poporul îşi decide soarta. Ei îşi doresc o Moldovă pe care să o poată fura şi controla în interesele lor de grup. În ultima perioadă, tentativele de destabilizare din partea grupărilor criminale controlate din exterior s-au intensificat”, a afirmat Recean.

Premierul moldovean a subliniat, totodată, că „gruparea criminală plănuieşte să sune sute de mii de oameni în ziua votului pentru a-i speria, minţi sau promite mită electorală”.

„Doar într-o lună, instituţiile statului au documentat 15 milioane de euro, 130.000 de oameni plătiţi pentru a-şi vinde votul, pentru a crea haos şi a împiedica intrarea ţării noastre în lumea civilizată, acolo unde este pace şi oamenii trăiesc în bună înţelegere şi bunăstare. Inspectoratul General al Poliţiei a făcut 350 de percheziţii pe cauze penale, a reţinut sute de infractori, a pus peste 250 de amenzi, a ridicat zeci de milioane de lei – bani murdari pregătiţi pentru comiterea de infracţiuni”, a adăugat Dorin Recean.

Şeful Guvernului a cerut alegătorilor să oprească atacul asupra democraţiei şi să se mobilizeze pentru a merge duminică la vot.

„Dar de voi, dragi cetăţeni, depinde să opriţi atacul asupra democraţiei. Duminică voi faceţi alegerea – ne întoarcem în trecut, singuri, fără resurse pentru dezvoltare, vulnerabili în faţa provocărilor sau mergem în viitor, în familia ţărilor civilizate, care ne ajută să ne modernizăm ţara şi să trăim în pace, aşa cum ne dorim. Am încredere că moldovenii nu vor permite niciodată să fie amăgiţi, iar soarta lor să fie dictată de bani murdari şi voturi cumpărate. Ei vor să ne vândă viitorul. Noi, vot cu vot, de la Ocniţa la Cahul, de la Ungheni la Ştefan Vodă, vom apăra, prin vot, viitorul copiilor noştri, pentru că alegem să trăim în libertate şi pace. Duminică puterea e la fiecare cetăţean al ţării noastre. Puterea e la voi! Mergeţi la vot!”, a îndemnat primul-ministru moldovean.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: