Skip to content
Politică

Pricopie reacționează în scandalul dintre Ministerul Educației și universități

HotNews

Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a reacționat vineri printr-o postare pe o rețea de socializare în cazul scandalului dintre Ministerul Educației și universități, în contextul reducerii numărului de locuri bugetate.

Pricopie susține că deciziile și declarațiile ministrului Educației, Valentin Popa, au generat o situație de „tensiune nemaiîntâlnită” în sistemul de învățământ românesc.  De asemenea, fostul ministru al Educației este de părere că trebuie să evităm extinderea protestelor care deja s-au anunțat în fața Ministerului Educației, fenomen care nu s-a mai întâmplat de ceva ani.

În finalul postării, Pricopie susține că măsurile luate de ministrul Educației nu sunt prevăzute în Programul de Guvernare și nici în Strategia Națională pentru Învățământul Terțiar 2015-2020, fiind de părere că „această situație tensionată putea fi evitată”.

Redăm mai jos mesajul complet al lui Remus Pricopie:

„Îmi pare rău că ultimele decizii ale Ministerului Educației dar și unele afirmații total deplasate ale Ministrului Valentin POPA au adus sistemul de învâțământ din țara noastră la o stare de tensiune nemaiîntâlnită în ultimii ani. După cum se cunoaște, săptămâna viitoare au fost anunțate mai multe proteste ale studenților și cadrelor didactice universitare, inclusiv în fața Ministerului Educației. Cred că este important să ne aducem aminte că acest lucru nu s-a mai întâmplat de 7-8 ani și cred că încă mai este timp să se evite amplificarea și extinderea protestelor, legitime de altfel.

Îmi este greu să cred că acțiunile Domnului Ministru POPA vor fi susținute de Doamna Prim-ministru Viorica DĂNCILĂ sau de coaliția politică PSD-ALDE, mai ales că aceste măsuri NU sunt prevăzute în Programul de Guvernare și nici în strategia pe care o invocă (Strategia Națională pentru Învățământul Terțiar 2015-2020). De altfel, această strategie a fost elaborată în perioada mandatului meu în Guvern (2012-2014), în colaborare cu Banca Mondială și după consultarea tuturor instituțiilor de învățământ superior din țară.

Cu mai multă înțelepciune, această situație tensionată putea fi evitată!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *