Pricopie, SNSPA: Un premier îmi trimitea seara mesaje că un profesor de la SNSPA critică Guvernul

remus pricopie
Sursa foto: Facebook / Remus Pricopie

​Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a declarat, în direct la Puterea Știrilor, că au fost cazuri în care foști premieri ai României i-au atras atenția, prin mesaje, „că un profesor de la SNSPA critică Guvernul”.

Pricopie atrage atenția, în acest context, că spațiul universitar este un spațiu în care un profesor are voie să îl critice inclusiv pe rector.

„SNSPA-ul, de-a lungul timpului a fost acuzat că face jocurile, de regulă, jocurile opoziției. Eu îmi aduc aminte o altă perioadă, când un prim-ministru îmi trimitea seara mesaj pe WhatsApp că un profesor de la SNSPA critică Guvernul. Două greșeli: un profesor, indiferent că e de la SNSPA sau din altă parte, poate să critice pe cine vrea și rectorul nu are voie să controleze ce spune un profesor universitar.

Cam ăsta era mesajul indirect: să îl domolesc pe acel profesor universitar. Dar evident că n-a existat așa ceva. Vă spun că n-au trimis toți prim-miniștrii, dar probabil că mai mulți prim-miniștrii au gândit că așa se întâmplă și că dacă rectorul cheamă un profesor și îi spune <<te rog, cu comentariile mai încet>> gata, se și întâmplă. Spațiul universitar este un spațiu în care un profesor are voie să se ridice și să spună:<<eu nu sunt de acord cu Pricopie>>”, a declarat Remus Pricopie, la Puterea Știrilor.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: