Skip to content
Politică

Prietenii politice? Jurnalistul Cătălin Prisăcariu arată ce s-ar putea ascunde în spatele frăției Iohannis-Cîmpeanu-Cioloș

„Pe mîna cărei frății dubioase îl ține Iohannis pe ministrul Cîmpeanu în Guvern?” se întreabă jurnalistul Cătălin Prisăcariu într-un articol recent de pe blogul personal.

Ceea ce îi atrage atenția jurnalistului este faptul că deși ministrul Cîmpeanu nu a anchetat cazurile răsunătoare de plagiat ale lui Gabriel Oprea, sau Ponta, acesta este încă tolerat de Iohannis în actualul guvern interimar și, potrivit unor surse, va rămâne și în cel viitor al lui Cioloș.

Prisăcariu amintește faptul că este posibilă existența unei prietenii între Cîmpeanu și Iohannis. Mai mult, potrivit ziaristului, ministrul Educației este prieten și cu premierul desemnat Dacian Cioloș pe care îi leagă și procupări comune, ambii fiind ingineri agronomi.

Vă prezentăm mai jos articolul complet al jurnalistului:

„Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, e premier interimar. Multe surse îl indică și ministru în viitorul guvern Cioloș. Totuși, acest Cîmpeanu e ministrul care, de cînd a preluat mandatul, le-a pelungit, arogant artificial, viețile politice celor mai grei piloni ai guvernării PSD, Victor Ponta și Gabriel Oprea, tolerîndu-le plagiatele. Deci?

Cînd a fost propus de către Partidul Conservator ministru în guvernul Ponta, Cîmpeanu nu a avut decît girul lui Daniel Constantin și al lui Victor Ponta. Colegii parlamentari ai lui Daniel Constantin au aflat de nominalizarea lui Cîmpeanu de la televizor. Numirea lui Cîmpeanu a fost unul din motivele relevante pentru care gașca lui Pelican, Grapini și alții din PC, loială lui Voiculescu Felix, s-a separat de Daniel Constantin, fidel lui Ponta. Cîmpeanu, deci, nu e făcut ministru la GRIVCO, ci mai degrabă la Secu (nu întîmplător, Cîmpeanu a protejat fără rest plagiatele moșite de Gabriel Oprea la Academia Națională de Informații a SRI – detalii aici). Iar protecția anti-plagiat oferită de Cîmpeanu lui Ponta e deja legendară (vezi aici).

Iar plagiatorii protejați de Cîmpeanu nu sînt niște profesorași din provincie care au furat academic ca să ia un spor la salariu, ci fostul premier al României, respectiv fostul vicepremier. Fără loialismul nesimțit al lui Cîmpeanu, cei doi ar fi fost declarați oficial plagiatori și mandatele lor ar fi fost fragilizate pînă la limita dispariției.

Iar Iohannis a găsit potrivit ca tocmai Cîmpeanu să fie premier interimar. Unele surse spun că cei doi ar fi prieteni. Habar n-am dacă e așa, dar criteriul ăsta ar trebui să nu conteze în ecuația președinte – premier (fie și interimar), mai ales în cazul în care premierul e suspect de complicitate la corupție.

Acum nici o lună, Cioloș a devenit Profesor Honoris Causa al USAMV Cluj. La ceremonie a fost prezent și Sorin Cîmpeanu, în calitate de ministru, alături de alți oficiali. E rezonabil să ne imaginăm că Cioloș și Cîmpeanu au o relație mai veche, chiar, ambii find agronomi de rang academic. E acesta un motiv suficient ca Cioloș să-l păstreze pe Cîmpeanu în guvern, în ciuda complicității actualului premier interimar cu plagiatorii Ponta și Oprea?” se întreabă Cătălin Prisăcariu la finalul articolului său.

 

 

1 comentariu la “Prietenii politice? Jurnalistul Cătălin Prisăcariu arată ce s-ar putea ascunde în spatele frăției Iohannis-Cîmpeanu-Cioloș

  1. Domnule Prisacariu la Kovesi este plagiat de il vad si copii si totusi sistemul a zis ca nu este.
    Daca sunteti corect lucrati cu aceeasi masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *