VIDEO UPDATE Premierul Marcel Ciolacu, în Turcia: Astăzi asistăm la cel mai important moment în relaţia bilaterală

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României și Cevdet Yilmaz, vicepreşedintele Republicii Turcia
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

UPDATE

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Recep Tayyip Erdoğan, că „astăzi asistăm la cel mai important moment în relaţia dintre România şi Turcia de la stabilirea Parteneriatului Strategic dintre ţările noastre în 2011”.

„Mă bucur să fiu la Ankara, alături de colegii mei din Guvernul României, şi vreau să îi mulţumesc domnului preşedinte Erdogan pentru această invitaţie. Cu siguranţă, astăzi asistăm la cel mai important moment în relaţia dintre România şi Turcia de la stabilirea Parteneriatului Strategic dintre ţările noastre în 2011. Şi spun acest lucru, pentru că, prin formalizarea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt, am putut practic să organizăm prima şedinţă comună de guvern dintre România şi Turcia. Este un mare pas înainte, un pas care va apropia şi mai mult statele şi naţiunile noastre, atât în plan strategic, cât şi economic şi social. Şi aici aş vrea să îl felicit pe domnul preşedinte Erdogan pentru această iniţiativă!”, a afirmat Marcel Ciolacu, la declaraţiile de presă comune cu preşedintelui Turciei Recep Tayyip Erdoğan.

El a mai spus că preşedintele Erdogan este „un lider cu viziune care a ştiut întotdeauna care îi sunt prietenii adevăraţi”.

Știrea inițială

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan. La momentul transmiterii acestei ştiri, premierul participă la ceremonia de semnare a Declaraţiei Comune pentru Înfiinţarea Consiliului Cooperării Strategice la Nivel Înalt dintre România şi Republica Turcia.

Şeful de stat al Turciei l-a întâmplăinat pe şeful Executivului român, într-un ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei. Au fost trase şi 21 de salve de tun, la ceremonia respectivă.

Va avea loc, în cursul zilei de marţi, şi o întrevedere în plen a celor două delegaţii, la Palatul Prezidenţial, urmată de o ceremonie de semnare a mai multor Acorduri şi Memorandumuri de Înţelegere privind cooperarea sectorială în domenii precum securitate socială, întreprinderi mici şi mijlocii, turism, aspecte funcţionale privind activitatea misiunilor diplomatice ale celor două ţări şi urbanism.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: