Prim-ministrul Ucrainei cere sisteme Patriot din țara noastră: „Sperăm că România își va aduce contribuția”

Denis Şmîhal
Sursa foto: Denis Şmîhal

Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Şmîgal, afirmă că o victorie a Ucrainei împotriva Rusiei ar reprezenta „victoria tuturor democrațiilor”, dar aceasta presupune sprijinul continuu al partenerilor și aliaților Kievului.

„Noi acum ne reconstruim țara și avem nevoie să-i oprim pe ruși din a distruge și mai mult. Avem nevoie de sisteme Patriot și sperăm că și România va putea să își aducă o contribuție.

Aceste sisteme salvează viețile civililor şi ajută la menținerea unei vieți normale de zi cu zi în Ucraina”, a declarat Şmîgal (foto), joi, într-un mesaj video adresat participanților la Black Sea and Balkans Security Forum, eveniment ce are loc la București. Prim-ministrul ucrainean a subliniat că victoria țării sale în războiul cu Rusia va fi o investiție în securitatea României.

„De mai bine de doi ani noi ne apărăm țara de agresiunea rusă, dar nu numai asta. Națiunea ucraineană apără bazele şi valorile democrației europene care sunt atacate de dictatorul rus. Victoria Ucrainei va fi victoria tuturor democrațiilor. Va fi cea mai mare investiție în propria voastră securitate. Pentru a vă asigura de această victorie, este nevoie de sprijinul continuu al partenerilor și aliaților noștri”, a susținut el.

Insistând că țara sa are nevoie, în primul, rând de sprijin militar, Șmîgal a cerut, pe de altă parte, confiscarea activelor rusești indisponibilizate, care, în opinia sa, trebuie să contribuie la recuperarea şi reziliența Ucrainei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: