Skip to content
Politică

Prim- vicepreședinte PNL anunță declanșarea ”bătăliei în tranșee” și dezvăluie ce ași mai are Ponta în mâneca

" "

Unul dintre prim- vicepreședinții PNL a dezvăluit joi seară, în cadrul emisiunii ”Jocuri de putere”, care ar fi așii din mâneca lui Victor Ponta, prin care acesta ar putea reuși să rămână în funcția de premier.

Ludovic Orban este de părere că deși în rândurile PSD ar exista o grupare puternică împotriva lui Victor Ponta, care nu are totuși curaj să se manifeste, încă, actualul premier are la îndemână o serie de instrumente prin care ar putea reuși să își păstreze funcția.

" "
" "

Accesul la banii publici, dar și deținerea unor informații compromițătoare despre diverși politicieni, sunt câteva din ”atuurile” actualului premier, în viziunea lui Orban.

”După opinia mea, faptul că Ponta se încăpăţânează cu disperare să se agaţe de scaunul de premier, face un rău imens României şi pe el, în momentul în care va dispărea, îl va scoate complet de pe scena politică. La ora actuală, chiar dacă nu au curajul să se manifeste, există în PSD o mişcare extrem de puternică împotriva lui Ponta. Sigur, el are încă funcţia la îndemână, încă mai are ce împărţi, are cu ce să ameninţe, cu ce să sperie, dar lucrul ăsta nu mai durează mult. Şi eu vă spun că, după părerea mea, soarta lui Ponta este pecetluită. Şi cu cât reuşim să-l debarcăm mai repede, cu atât va fi mai bine pentru România.”, a precizat Ludovic Orban joi seară, la Realitatea TV.

Ludovic Orban a vorbit și de venirea la guvernare a PNL, precizând tranșant că prim- vicepreședintele liberal, Cătălin Predoiu, rămâne, fără echivoc, propunerea pentru poziția de șef al viitorului executiv.

”Aici e o chestiune de onoare. Deci noi am hotărât, în momentul în care am făcut fuziunea, că dacă vom avea candidatul la preşedinţie din partea PNL, celălalt partid va da candidatul la premier. Partenerii noştri l-au propus pe Cătălin Predoiu, care a fost acceptat. Şi la ora actuală candidatul oficial la funcţia de premier este Cătălin Predoiu. Lucrul ăsta nu se discută, în mod evident.

În ceea ce priveşte preluarea puterii, în mod evident, moţiunea de cenzură e soluţia, pentru că după cum evoluează lucrurile Victor Ponta se agaţă de putere cu disperare şi şansele ca el să-şi dea seama că trebuie să plece sunt din ce în ce mai mici.Ca atare va fi o bătălie de tranşee.

Acum aş mai spune un lucru care e foarte important. Nu ne strică perioada asta. Fuziunea este de dată recentă şi avem nevoie, până, să spun, atacăm guvernarea, să se producă şi o osmoză, o contopire, o întrepătrundere, pentru că e greu să creezi peste noapte, din două foste partide să creezi un partid omogen care să fie coerent în exprimarea publică, care să genereze un program de guvernare.

Vă spun, în privinţa programului de guvernare ne-a luat extrem de mult timp să armonizăm programele de guvernare, politicile sectoriale pe diferite domenii.”, a punctat Orban joi seară în emisiunea ”Jocuri de putere”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *