Skip to content
Politică

Prim-vicepreşedintele PSD speră ca în Camera Deputaților să fie respins proiectul de majorare a indemnizațiilor demnitarilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat joi, la Timişoara, că speră ca în Camera Deputaţilor să fie respinsă propunerea legislativă, adoptată de Senat, de majorare a indemnizaţiilor demnitarilor.

„Fiind parlamentar, am o părere proastă (despre votul senatorilor pentru majorarea indemnizaţiilor, n.r.). Sper ca în Camera Deputaţilor să se revină şi să fie respinsă propunerea Senatului. Eu zic că indemnizaţia pe care o avem acum este absolut decentă. Vorbesc în numele meu. Nu există motive să fie crescută”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Grindeanu a adăugat că pentru el a fost o surpriză votul de miercuri din Senat, dar Camera Deputaţilor este decizională şi a discutat cu liderul Grupului deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, în acest sens, informează adevarul.ro.

„Aţi văzut şi decizia anunţată de PSD. Sunt convins că a fost o greşeală ceea ce s-a întâmplat miercuri în Senat, iar Camera Deputaţilor va repara această greşeală”, a spus prim-vicepreşedintele PSD.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 92 de voturi pentru, 22 împotrivă şi patru abţineri, un proiect legislativ prin care demnitarii şi aleşii locali urmează să primească indemnizaţii mărite. Senatul este prima Cameră legislativă sesizată în acest caz, votul final urmând să se dea în Camera Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *