Skip to content
Alegeri Politică

Prima campanie electorală fără dezbateri între candidați. Politologul Ioan Stanomir: Pare că o adevărată amorțire a cuprins naţiunea

Digi 24

Politologul Ioan Stanomir este de părere că maniera în care președintele Klaus Iohannis a ales să acționeze, evitând o dezbatere directă cu Viorica Dăncilă, nu face decât să adâncească sentimentul de dezangajare al electoratului.

“În această campanie electorală, ca niciodată în ultimii ani, controversele au lipsit, după cum au lipsit şi dezbaterile. Pare că o adevărată amorțire a cuprins naţiunea, ca şi cum acest al doilea tur de scrutin ar fi unul lipsit de însemnătate, o formalitate irelevantă ce poate fi ignorată. În plus, maniera în care preşedintele Iohannis a ales să-şi conducă strategia de luptă nu a făcut decât să adâncească sentimentul de dezangajare. Conversaţiile publice cu audienţă atent selectată nu au cum să înlocuiască autenticele confruntări electorale”, a precizat politologul pentru PSNews.ro.

În plus, Ioan Stanomir crede că ziua de duminică ar trebui să marcheze sfârșitul carierei politice a Vioricăi Dăncilă.

“Cred că ziua de duminică reprezintă data în care cariera Vioricăi Dăncilă trebuie să ajungă la capătul ei. Alegerile de acum deschid drumul care se poate încheia cu înlăturarea hegemoniei PSD”, a mai completat politologul.

Klaus Iohannis a refuzat explicit și în repetate rânduri o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD, alegând în schimb o întâlnire cu 9 analiști și jurnaliști, care au fost selectați de echipa sa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *