Skip to content
Internațional

Prima companie aeriană care a anulează toate comenzile pentru Boeing 737 MAX 8

Compania aeriană indoneziană Garuda a anulat comenzi în valoare de miliarde de dolari pentru 49 de aeronave Boeing 737 MAX 8, după ce două avioane s-au prăbușit în decurs de patru luni. Compania aeriană a justificat decizia spunând că pasagerii și-au pierdut încrederea în aceste modele de aeronave, scrie The Guardian.

Garuda este prima companie aeriană care anulează comenzile pentru Boeing 737 MAX 8. „Am trimis o scrisoare companiei Boeing cerând anularea acestor comenzi. Motivul este că pasagerii Garuda și-au pierdut încrederea în siguranța acestor avioane”, a declarat CEO-ul Garuda, adăugând că așteaptă un răspuns oficial de la Boeing.

Boeing încearcă să găsească o soluție privind siguranța în zbor a flotei 737 MAX 8 care este ținută la sol de către companiile aeriene din întreaga lume. Boeing ar putea obliga companiile aeriene care cumpără acest model de avion să aibă una dintre cele două opțiuni de securitate instalate.

Aceste opțiuni îi alertează pe piloți atunci când aeronava primește informații eronate de la senzori și vor fi instalate pe toate modelele 737 MAX, posibil săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *