Skip to content
Politică

Prima hotărâre de guvern a vicepremierului Dîncu

" "

Vicepremierul Vasile Dîncu a făcut referiri marți cu privire la prima sa hotărâre de guvern.

Astfel, acesta a declarat că ar dori să reînființeze Institutul Național de Administrație, informează realitatea.net.

" "
" "

Prima hotărâre a mea va fi o hotărâre de Guvern despre reînființarea Institutului Național de Administrație. Nu exact cum a fost, avem cu totul un alt concept, premierul a antamat deja specialiști care vor veni din UE prin transfer sau prin alte forme de sprijin, foarte mulți români care lucrează acolo și vor să vină acasă pentru câteva luni pentru a lucra la refundamentarea unui institut de formare în administrație publică„, a declarat Vasile Dîncu.

Potrivit acestuia, recâștigarea demnității funcției publice face parte dintr-o strategie pe care o va lansa public în luna decembrie.

Recâștigarea demnității funcției publice face parte dintr-o strategie pe care mi-am propus să o discut în luna decembrie și să o lansez public. Aici sunt mai multe lucruri. Este o chestiune care vine de la centru, nu sunt întotdeauna de vină oamenii, a existat întotdeauna un control al funcției publice, a existat întotdeauna un funcționar public subordonat politicienilor care veneau la un moment dat. Trebuie văzut până unde se merge cu politizarea. În al doilea rând, este vorba de dreptul oamenilor pentru formare„, a mai spus Dîncu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *