Skip to content
Coronavirus

Prima persoană care a încălcat condiţiile de izolare şi va fi plasată în carantină instituţionalizată cu plata serviciilor. Cât are de achitat

Poliţiştii din Olt au sancţionat în judeţ prima persoană care a ieşit în afara locuinţei, deşi se afla în izolare. A fost plasată în carantină, pe care o va suporta din fonduri proprii, şi are de plătit şi o amendă substanţială.

O persoană care se afla în izolare la domiciliu a fost surprinsă de poliţişti în afara locuinţei, aceştia aplicându-i o amendă de 5.000 lei, dar şi măsura plasării în carantină instituţionalizată. De la emiterea Ordonanţei Militare nr. 4, cei surprinşi încălcând prevederile acesteia sunt obligaţi de asemenea să suporte şi costurile carantinării. O zi de carantină este decontată de stat cu 300 lei, prin urmare, în cazul celor care au obligaţia să suporte singuri costurile rezultă o sumă de plată de 4.200 lei, potrivit Adevarul.

În urma activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, forţele de ordine au continuat să acţioneze în sistem integrat, fiind angrenaţi aproximativ 500 de poliţişti, poliţişti locali, jandarmi şi militari care au vegheat la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanţele militare. Au fost verificate peste 1800 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu. Astfel, a fost depistată, în proximitatea locuinţei, o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, fiind plasată în carantină instituţionalizată, sub pază. Aceasta a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, suportând şi toate chetuielile generate de carantinare. Reamintim cetăţenilor care se află sub măsura izolării la domiciliu că, în situaţia în care sunt identificate în afara spaţiului de izolare, vor fi plasate în carantină forţată şi vor fi obligate să suporte toate chetuielile efectuate cu carantinarea lor“, a transmis Prefectura Olt. Poliţiştii au mai aplicat alte 191 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, valoarea totală a amenzilor fiind de 338.590 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *