Skip to content
Sănătate

Prima persoană cu multiple șocuri anafilactice vaccinată anti-COVID-19: Nu am dureri, sunt foarte bine

Inquam Photos/George Calin

Asistenta medicală Angelica Marin a devenit prima pacientă cu mastocitoză sistemică și multiple șocuri anafilactice vaccinată anti-COVID-19. Serul i-a fost administrat marți, la Spitalul Floreasca din Capitală. În ciuda afecțiunii sale, ea n-a suferit nicio reacție adversă.

Prima pacientă cu multiple șocuri anafilactice vaccinată anti-COVID-19 n-a avut nicio reacție adversă

Întrebată pe B1 TV cum se simte și când ar fi putut să apară diversele reacții adverse, Angelica Marin a răspuns: „Puteau să vină în primele ore. Puteau să vină la 24 de ore. Puteau să vină la câteva ore după vaccinare, pentru că în mastocitoză poți să faci șoc anafilactic nu imediat după ce ți se introduce acest medicament sau orice medicament. Poți să ai o reacție cu șoc anafilactic mai întârziată. Eu nu am avut absolut nimic. Nu am avut dureri. Nu am dureri. Am o foarte puțină jenă la locul de injectare a vaccinului, atât. Nu am degranulat. Sunt foarte bine. Am respectat protocolul dat de doamna doctor Petruțescu, de domnul doctor Bumbea. Îmi este bine. Nici aceste pete nu le am pe mine în momentul respectiv, sunt chiar foarte bine”.

Un număr de 90 din 96 de pacienți cu mastocitoză, o boală foarte rară, doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 și speră să aibă această oportunitate, deși însumează toți peste 150 de șocuri anafilactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *