Skip to content
Politică

Prima reacție a lui Florian Bodog, după ce DNA a cerut ridicarea imunității în cazul său: Nu am nimic ilegal să-mi reproșez

PS News PS News

Contactat de PS News, senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a declarat că acuzațiile formulate de DNA în cazul său „nu sunt adevărate” și că nu are ”nimic ilegal” să-și reproșeze cu privire la activitatea sa de ministru. Reacția social-democratului vine după ce DNA a cerut ridicarea imunității parlamentare în cazul său, Bodog fiind acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri.

„Este vorba despre aceeași solicitare care a mai fost transmisă Senatului și respinsă de către Senat. Sunt aceleași acuzații ca data trecută. Eu am prezentat atunci dovezi colegilor din Comisia Juridică care au votat împotriva, la fel și colegii din Senat cărora le-am prezentat dovezi cu privire la activitatea consilierilor mei.

Toți oamenii care au fost angajați de mine au desfășurat activitatea care le-a fost transmisă și încredințată de către mine, fără nicio excepție.

Aceste acuzații nu sunt adevărate. Eu nu am văzut noul document, nu am avut acces la el, nu mi s-a comunicat nimic, dar voi verifica, însă cu siguranță, eu nu am să îmi reproșez nimic ilegal cu privire la activitatea mea de ministru”, spune Bodog.

Acesta explicat care vor fi următoarele demersuri în ceea ce privește deschiderea dosarului.

„În primă fază, conform prevederilor legale voi avea acces la dosarul pe care l-au trimis și să văd ce există la dosar pentru a-mi pregăti poziția atât în fața Comisiei Juridice cât și în fața Plenului Senatului”, spune fostul minsitru.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi PS News, DNA cere Senatului ridicarea imunității pentru senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri.

Senatul a respins în septembrie 2019 o primă cerere a DNA, dar procurorii anticorupție arată că după acel moment au apărut date privind săvârșirea de către Bodog și a altor infracțiuni, respectiv trei infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum și a unui alt act material care intră în conținutul constitutiv al infracțiunii de abuz în serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *