Skip to content
Politică

Prima reacție a lui Kovesi privind ipoteza unei candidaturi la Președinția României

După ce s-a speculat în presă că procurorului șef al DNA, Laurei Codruța Kovesi, i se construiește un profil prezidențial, aceasta a reacționat.

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob este cel care a precizat, în urmă cu câteva zile, că şefei DNA „i se construieşte încet, dar sigur, un profil prezidenţial de mare calibru”.

Citește și: Scenariu cu adevărat incendiar: ”Laurei Kovesi i se construiește încet, dar sigur, un profil prezidențial de mare calibru”

Astfel, Laura Codruța Kovesi a declarat, marţi, că nu îşi doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al României şi nici nu vrea să intre în politică, aşa cum s-a speculat în presă.

În același timp, aceasta a precizat că își doreşte să îşi continue cariera în sistemul judiciar.

„Nu doresc să candidez la funcţia de preşedinte al României, nici în 2016 şi nici într-un alt an. Nu mă interesează o candidatură la această funcţie. Anul acesta o să fac o vechime de aproape 20 de ani în magistratură şi am să-mi utilizez toată experienţa profesională în folosul sistemului judiciar. Scopul meu principal este să-mi duc la bun sfârşit mandat şi ceea ce mă interesează este ca eu şi colegii mei din DNA să ne facem în fiecare zi treaba într-un mod profesionist şi cât mai eficient”, a declarat Laura Codruța Kovesi, potrivit Adevarul.

De asemenea, şefa DNA a precizat că „infirmă categoric” toate afirmaţiile de acest gen făcute de alte persoane.

„Nu mă interesează niciun fel de candidatură şi orice speculaţii care se fac pe tema această vreau să le infirm şi vă spun categoric că nu îmi doresc să candidez la funcţia de preşedinte al României”, a adăugat Kovesi.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *