Skip to content
Politică

PRIMA reacție a lui Victor Ponta, după ce DNA a cerut anchetarea lui Bănicioiu, fost ministru în Guvernul său

Inquam Photos / Alexandru Busca

Fostul premier Victor Ponta a oferit o primă reacție după procurorii DNA l-au acuzat pe Nicolae Bănicioiu că, în perioada 2012-2014, când era ministru al Tineretului în Guvernul Ponta, ar fi cerut și primit 1,2 milioane de lei de doi oameni de afaceri pentru că l-ar fi influențat pe ministrul Sănătății de atunci, Eugen Nicolăescu (PNL), să numească pe post de manageri de spitale anumite persoane agreate de respectivii afaceriști.

Mai mult, procurorii susțin că Bănicioiu ar fi primit și o altă mită, de 2,6 milioane de lei, de la aceiași oameni de afaceri, după ce a devenit ministru al Sănătății, în perioada 2014 – 2015. Miza numirilor de manageri era alocarea de sume de bani către respectivele spitale cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.

Nu stiu nimic. N-am auzit niciodată de așa ceva. Eu nu am fost chemat la DNA. PRO România va decide astăzi dacă mai poate candida domnul Bănicioiu pe 6 decembrie, având astfel de suspiciuni”, a declarat Victor Ponta pentru PS News.

Menționăm că am încercat să obținem o reacție și din partea lui Nicolae Bănicioiu, însă până la momentul publicării acestui articolul nu am primit niciun răspuns.

Amintim că procurorii DNA cer încuviinţarea urmăririi penale a lui Nicolae Bănicioiu, suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită, pe vremea când era ministru. DNA a trimis 182 de volume la Camera Deputaţilor.

”Procurorii desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice situate pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov şi aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii. În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru,  pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată”, a transmis, marţi, DNA.

DETALII AICI: DNA cere ridicarea imunității lui Bănicioiu. Fostul ministru este acuzat că a luat mită 2,6 milioane de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *