Skip to content
Societate

Prima reacție a polițistului care a lovit mortal o fetiță în Capitală: Am văzut-o pe capotă

news.ro

Noi dezvăluiri șocante ies la iveală în cazul polițistului care a spulberat două fetițe care traversau o stradă din Sectorul 1. Întreaga scenă de coșmar a fost surprinsă de camerele de supraveghere. În imagini se vede cum, din nefericire, autospeciala le izbește violent pe cele două fetițe, una dintre ele fiind aruncată pe bordură, însă reușește să se ridice singură.

Potrivit martorilor, primele cuvinte ale polițistului ar fi fost că „pur şi simplu am văzut-o pe capotă”, potrivit Observator. Tot martorii sunt cei care au dezvăluit că polițistul nu ar fi sunat la Ambulanță după accident, ci a preferat să își anunțe colegii. Oamenii care au văzut întreaga scenă mai spun că agentul ar fi mutat-o pe fetița moartă pe o parte, după ce a mișcat-o cu piciorul, ca să vadă dacă mai trăiește sau nu.

Ca urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admise în localitate, nu a acordat prioritate de trecere victimei şi a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice ce au cauzat decesul imediat. Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni. Avea în funcţiune semnalele luminoase, dar nu şi pe cele acustice şi nu se afla în misiune”, a precizat, vineri, procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.

Polițistul a obţinut permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la permisul de conducere deţinut de către poliţistul implicat în evenimentul rutier de ieri, facem următoarele precizări: bărbatul a obţinut permisul de conducere în anul 2012, în România; în anul 2016, bărbatul şi-a preschimbat permisul în Marea Britanie; având în vedere Convenţia de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, se precizează în comunicatul Poliției Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *