Prima reacție a TikTok după discuțiile din România privind o nouă reglementare sau o interdicție

Sursa foto: pixabay

Oficialii TikTok au lăsat de înțeles că nu se tem de o eventuală reglementare sau de o interdicție în România și spun că orice decizie ar trebui „să se bazeze pe fapte, nu pe zvonuri”. TikTok a anunțat în premieră și câți oameni moderează conținutul postat de români pe rețea. Directorii TikTok spun că rețeaua NU ar trebui descrisă ca fiind „chineză”.

TikTok: Preferăm să ne bazăm pe fapte, în loc de zvonuri și speculații politice

TikTok se află în centrul controverselor în mai multe țări din lume: unele au interzis-o total, iar în alte regiuni și țări aplicația a fost eliminată de pe telefoanele funcționarilor din diversele instituții. Sunt și în România discuții pentru o „reglementare” a aplicației, fiind invocate motive legate de răspândirea propagandei politice, scrie Hotnews.ro.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a spus că că tinerii cad „pradă propagandei și manipulării agresive și perverse” care este dusă prin intermediul TikTok. Rareș Bogdan vrea o „reglementare serioasă în cazul TikTok”, dar insistă că nu este de acord cu închiderea platformei. Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt PSD, a declarat că TikTok va fi reglementat în perioada următoare, pentru a nu fi folosit în campaniile electorale din întreaga lume. „Singurul lucru pe care poți să îl faci TikTok dacă nu se ține de treabă este să îl închizi. Va fi reglementat sau închis”, a mai spus Romașcanu.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: