Skip to content
Politică

PRIMA reacție de la vârful ALDE privind candidatul UNIC la președinție EXCLUSIV

gandul.info

PSnews.ro a obținut luni PRIMA reacție de la vârful Alianței Liberalilor și Democraților în ceea ce privește candidatul UNIC al coaliției PSD-ALDE la președinția României în alegerile din anul 2019.

Astfel, vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian – purtătorul de cuvânt al partidului – a declarat luni pentru PSnews.ro că „orice soluție rămâne deschisă”: adică inclusiv varianta candidatului comun și cea a unor candidați separați.

Discuția s-a purtat după ce duminică seară președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a lăsat să se înțeleagă că nici el nu exclude ipoteza unui candidat comun PSD-ALDE.

DETALII AICI: Candidat unic PSD-ALDE la prezidențiale? Dragnea, precizări de ULTIMĂ ORĂ

În acest context, Varujan Vosganian a ținut să dezmintă zvonurile legate de ruperea coaliției de guvernare.

„De o bună bucată de vreme, există o adevărată campanie entuziastă de a pronostica ruperea coaliției. În această campanie a fost inclus și numele meu, făcându-se referire la unele declarații – corecte – în legătură cu lipsa de consultare la unele acte normative. Dar ceea ce nu s-a menționat în declarațiile mele a fost faptul că atunci când am fost întrebat: «Ăsta este un motiv de rupere a coaliției?», eu am răspuns: «La lucrurile care nu merg, nu trebuie să distrugem ceea ce merge, ci să reparăm ceea ce nu merge. Și aici nu e vorba de ruperea coaliției, ci de îmbunătățirea activității coaliției».

În ce privește coaliția și funcționarea coaliției, în ce privește anul electoral 2019 (și mă refer în principal la alegerile prezidențiale, nu la cele europene, unde lucrurile sunt mai simple, pentru că fiecare partid candidează pe o listă care are un corespondent în grupurile parlamentare europene), deci în ce privește campania prezidențială și candidatura, pentru această coaliție – care în clipa de față funcționează (niciunul dintre partide nu-și propune s-o rupă) – orice soluție rămâne deschisă”, a detaliat Vosganian.

Solicitat să ofere mai multe detalii, întrucât declarația de până în acel moment fusese destul de ambiguă, deputatul de Iași a replicat: „Nu-i deloc ambiguă – crede-mă! Cititorii o să înțeleagă. Când spui: «orice soluție rămâne deschisă», nu sunt decât două: separat sau împreună”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *