Prima reacție a deputatului PNL care ar fi implicat în dosarul lui Căncescu

Imediat după ce șeful CJ Brașov, Aristotel Căncescu, a fost reținut de DNA, numele unui deputat PNL a fost vehiculat ca fiind implicat în acest dosar de corupție.

Este vorba de Cătălin Zamfir, deputat PNL de Brașov. „Semnificativă în acest sens este discuţia în mediu ambiental purtată la data de 02.09.2014 de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov,inculpatul Pascu Mihai Lucian cu numitul „Dan”, identificat ca fiind deputatul Zamfir Daniel Cătălin, în care primul îi relatează intenţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov pentru a scăpa de eventuala răspundere penală prin acoperirea prejudiciilor cauzate prin contractele de lucrări anterioare”, arată procurorii în referatul privind dosarul lui Căncescu.

Zamfir a avut o primă reacție prin intermediul unei declarații politice, precizând ferm că nu are nici o legătură cu acest dosar.

”În urma invocării numelui meu în dezbaterile legate de reținerea președintelui Consiliului Județean Brașov, domnul Aristotel Căncescu, am trimis azi presei un comunicat cu urmatoarele precizari:

1. Nu am nicio implicare în dosarul domnului Căncescu și în chestiunile pentru care este cercetat.

2. Nu am cunoștință de nicio faptă a domnului Căncescu care să fie împotriva legii.

3. Nu mi s-a cerut în niciun fel sprijinul (și nici nu aș fi putut oferi un asemenea sprijin/ cum oare aș fi putut eu influența activitatea DNA?) pentru a scăpa pe cineva de răspunderea penală, așa cum în mod eronat a titrat ,,Evenimentul zilei”, în ciuda faptului că însuși referatul DNA nu invocă un asemenea lucru.

Singurul pasaj referitor la mine din referatul DNA este următorul:,, Semnificativă în acest sens este discuţia în mediu ambiental purtată la data de 02.09.2014 de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov,inculpatul Pascu Mihai Lucian cu numitul „Dan”, identificat ca fiind deputatul Zamfir Daniel Cătălin, în care primul îi relatează intenţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov pentru a scăpa de eventuala răspundere penală prin acoperirea prejudiciilor cauzate prin contractele de lucrări anterioare”.

Rezultă în mod evident că nu mi se impută mie nicio faptă.

4. Domnul Pascu nu mi-a relatat niciodată vreo intenție a dlui Căncescu de a comite fapte penale. Dimpotrivă, tot ceea ce știu despre acest caz, ca parlamentar de Brașov, este că dl Căncescu a făcut demersuri în instanță, ca atare absolut legale, pentru recuperarea prejudiciului semnalat de Curtea de Conturi.

5. Cel mai important lucru este însă acela că la data la care s-a purtat convorbirea invocată în referatul DNA – o convorbire care a nu a fost telefonică, așa cum arată referatul, ci suprinsă în mediul ambiental – eu NU MA AFLAM la Brașov pentru a fi putut participa la o astfel de discuție, ci în Parlamentul României, la vot, așa cum arată stenograma ședinței de plen din data de 2 septembrie 2014”, explică deputatul PNL, Cătălin Zamfir.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: