Skip to content
Politică

PRIMA reacție din ALDE la cifrele IMAS. Varujan Vosganian: Ar trebui să existe o autoritate care să verifice acuratețea sondajelor

Cel mai nou sondaj IMAS aruncă PSD pe locul doi la europarlamentare, la 4 puncte procentuale în urma PNL. Este pentru prima dată în sondajele IMAS când PSD e devansat. Nici ALDE, formațiunea politică parte din coaliție nu stă mai bine, care se află pe locul 4, după USR-PLUS.  În urma acestui rezultat, liderul deputaților ALDE Varujan Vosganian a declarat pentru PSNews.ro că cifrele sunt ireale, iar o cauză a acestui fapt ar fi impredictibilitatea internetului.

”Intru și eu în Parlamentul European pe sondajul ăsta. În baza acestui sondaj, dacă este real, ALDE după redistribuiri o să aibă 14, 15% și are 5 parlamentari, dacă ar fi așa. După opinia mea, diferențele sunt atât de mari între sondaje, în care PSD variază între 22, 23 și 34, 35, încât e foarte greu să ne pronunțăm. Poate că e vina internetului care creează impredictibilitate, că sunt atât de diferite sondajele, dar mi-e foarte greu să mă pronunț câtă vreme diferențele sunt atât de mari. Ar trebui să existe o autoritate care să verifice acuratețea sondajelor ”, a afirmat Varujan Vosganian.

Reacția parlamentarului vine după ce IMAS a publicat un nou sondaj, conform căruia PNL ar obţine 25,2% din voturile românilor dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare. Ar obţine astfel cu 4 procente mai mult decât PSD, care este cotat cu 21,5% din voturi.

Alianţa USR-PLUS ar strânge 17,7% din voturi, iar ALDE ar obţine 12,7%. Top 5 este completat de Pro România a lui Victor Ponta cu 11,2 la sută din voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *