Skip to content
Politică

Prima reacție din PNL după amenințările USRPLUS: Nu vor fi conflicte în coaliție, programul ”Anghel Saligny” merge mai departe

Inquam Photos/Octav Ganea

Senatorul liberal Daniel Fenechiu a reacționat după scandalul din ședința de Guvern de miercuri, când miniștrii USRPLUS au amenințat că se vor retrage de la guvernare și vor depune o moțiune de cenzură în cazul în care programul Anghel Saligny va adoptat fără avizele necesare. Liderul liberal susține că ”nu se pune problema” unei destrămări a coaliției de guvernare, în schimb PNL va insista pe programul Anghel Saligny, pentru că este ”un program pentru români”. ”Nu cred că vor fi conflicte. Cred că toate lucrurile se vor rezolva”, subliniază senatorul.

”Nu cred că se pune problema la modul ăsta. Ședința de Guvern a fost suspendată și se reia la orele 19. E prematur să facem orice tip de speculație, este un moment mai complicat, oamenii fructifică informațiile în scopul în care își doresc să obțină niște feedbackuri. Este începerea noii sesiuni parlamentare, au loc alegeri la grupuri, se apropie Congresul, deci nu cred că există o problemă în ceea ce privește continuitatea Guvernului.

Întotdeauna sunt dispute, dar nu există niciun element rațional care să ne conducă spre ideea că ar putea să existe o idee care să afecteze în mod major continuitatea guvernului sau funcționarea Guvernului”, a declarat Daniel Fenechiu pentru PS News.

Senatorul spune că PNL va continua demersurile pentru implementarea programului „Anghel Saligny”, în ciuda opoziției USRPLUS.

”Programul Anghel Saligny este un program pentru români, care vizează modernizarea infrastructurii de orice tip, de la infrastructură de drumuri, la infrastructură utilitară și din acest punct de vedere este o prioritate a guvernării. PNL insistă pe programul Anghel Saligny care nu este un program pentru primarii PNL, ci este un program pentru români.

Românii au nevoie de infrastructură, iar programul Anghel Saligny oferă exact ceea ce lipsește românilor. Acest program urmează să rezolve acele probleme din infrastructură care până în momentul de față nu au fost rezolvate, evident nu toate, toate cele care sunt prioritare”, a punctat Fenechiu.

Liberalul este de părere că ”nu vor fi conflicte în coaliție”.

”Cred că toate lucrurile se vor rezolva. Într-adevăr, este un moment mai delicat, dar eu știu asta din surse certe și din experiența mea, că există suficient de multă maturitate și în cadrul PNL, USRPLUS și al UDMR-ului și în cele din urmă, maturitatea, înțelepciunea și dorința de a aplica cele mai bune politici pentru români în această perioadă vor învinge”, a conchis Daniel Fenechiu.

 

2 comentarii la “Prima reacție din PNL după amenințările USRPLUS: Nu vor fi conflicte în coaliție, programul ”Anghel Saligny” merge mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *