Skip to content
Politică

PRIMA reacție din PNL după demisia lui Oprea. Ce trebuie să facă DNA EXCLUSIV

newsar.ro
" "

Redacția PSnews.ro a obținut, vineri după-amiază, PRIMA reacție din Partidul Național Liberal (PNL) după demisia lui Gabriel Oprea din Senat. Ce trebuie să facă Direcția Națională Anticorupție (DNA).

CITIȚI ȘI: Inevitabilul s-a produs: Oprea DEMISIONEAZĂ și rămâne la mila lui Iohannis

" "
" "

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, pentru PSnews.ro, că gestul lui Oprea „e o hotărâre de bun-simț”.

„De fapt, se pare că a dat curs solicitării președintelui Klaus Iohannis, care a spus că este cea mai ușoară soluție la ora asta, fiindcă reluarea votului era, probabil, neconstituțională și putea fi atacată. Alte metode erau mai greoaie, așa că, odată cu propria demisie, lucrurile se rezolvă mai simplu”, a continuat Atanasiu.

În același context, fostul ministru al Apărării a apreciat că „probabil se vor stinge” protestele izbucnite, joi seară, împotriva parlamentarilor care votaseră ca Gabriel Oprea să nu fie urmărit penal de DNA pentru uciderea din culpă a polițistului Bogdan Gigină.

„Protestele sunt, în primul rând, împotriva celor care au votat în Senat – și votul de acolo nu se mai schimbă. Sunt împotriva lui Gabriel Oprea și împotriva celor care au votat în Senat ca senatorul Gabriel Oprea să fie cercetat penal. Probabil că se vor stinge și aceste proteste, dar va trebui și DNA-ul să găsească niște motivații suplimentare, după aceea, să se adreseze președintelui, pentru ridicarea imunității guvernamentale, a subliniat senatorul PNL.

Nu în ultimul rând, Teodor Atanasiu a opinat că trebuie revizuită Constituția, pentru ca Parlamentul să nu se mai „ocupe de probleme juridice”.

„Obligatoriu ar trebui găsită o altă soluție – nu cea în care niște instituții publice (cum este Parlamentul României) să se ocupe de probleme juridice”, a încheiat Atanasiu.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *