Skip to content
Politică

Prima reacţie din PNL la noul dosar DNA al lui Dragnea. Pîrvulescu: Trebuie slăbită dictatura lui! EXCLUSIV

Redacţia PSnews.ro a obţinut, miercuri, prima reacţie din PNL în legătură cu cel mai recent dosar de la DNA în care este suspect preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Astfel, Eugen Pîrvulescu (co-preşedinte al PNL Teleorman) a declarat, miercuri, pentru PSnews.ro, că recenta implicare a liderului PSD în calitate de suspect în dosarul fostei sale soţii (Bombonica Prodana) reprezintă „un nou pas în sensul slăbirii puterii pe care o are Liviu Dragnea în Teleorman”.

CITIŢI ŞI: UPDATE Nou dosar penal pentru preşedintele PSD / Liviu Dragnea, la DNA

„Instituţiile abilitate trebuie să-şi facă treaba – nu eu sunt în măsură să stabilesc dacă este vinovat sau nu -, dar se pare că aceste instituţii încep să umble la dictatura, la dominaţia aceasta a domnului Dragnea la Consiliul Judeţean, care durează deja de 15 ani. Sub oblăduirea lui Liviu Dragnea, s-au făcut diverse lucruri ce ridică serioase semne de întrebare. Nu ştiu ce este în dosar şi n-aş vrea să-mi dau cu părerea, dar, dacă organele abilitate umblă în nişte documente care au fost pe timpul domnului Dragnea, dânsul trebuie să răspundă în faţa legii”, a afirmat Pîrvulescu.

În acelaşi timp, Eugen Pîrvulescu a lansat un îndemn către Guvern şi Parlament „să se gândească la derapajele” din Teleorman.

„Noi ştim că Dragnea încă este tătucul judeţului. Sigur că şi Guvernul, şi Parlamentul trebuie să se gândească la ceea ce se întâmplă în Teleorman, la derapajele de la nivel judeţean. Pentru că noi tot spunem despre doamna prefect Carmen Daniela Dan, care face jocul domnului Dragnea. Dânsul ţine în frâu toată administraţia locală, toate instituţiile din judeţ (adică oamenii dânsului sunt încă acolo) şi nu-şi doreşte să intervină cineva, să-şi bage coada acolo. Încă vrea să-şi păstreze controlul asupra judeţului”, a punctat co-preşedintele PNL Teleorman.

Concret, în contextul guvernamental, Eugen Pîrvulescu s-a referit la vicepremierul Vasile Dâncu, urmaşul lui Liviu Dragnea în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice.

„În primul rând, trebuie să nu mai asculte sfaturile domnului Dragnea. Cred că se sfătuieşte foarte mult cu Liviu Dragnea. Cred că, din consultant, domnul Dâncu a devenit consultat. Acesta este punctul meu de vedere, al preşedintelui PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, că domnul Dragnea este consultantul domnului Dâncu acum. În primul rând, domnul vicepremier să se despartă de lucrurile acestea, de influenţa domnului Dragnea, pentru că face rău guvernului tehnocrat. Doi: cer încă o dată – prin intermediul dumneavoastră – demiterea doamnei prefect, care acum, mai nou, face presiuni pentru ca secretarii din comune să candideze din partea PSD. Secretarul unei comune este în relaţie directă cu prefectura, deci apolitic. Mai nou: îşi dau demisia din funcţia de secretar şi candidează din partea PSD, la presiunea doamnei prefect. Şi sigur că în comune PNL-iste. Trebuie slăbită această dictatură în Teleorman!” a încheiat PNL-istul.

Ulterior, Eugen Pîrvulescu a publicat un status pe Facebook, în care îl critică dur pe Liviu Dragnea.

„Liviu Dragnea trebuie să dispară definitiv de pe scena politică românească!

Liviu Dragnea se vrea a fi un președinte de partid onest, vorbește despre justiție și impune subalternilor lui criterii de integritate, însă el însuși are numeroase probleme cu legea.

Mă întreb cum poate un condamnat în primă instanță, un martor în aproape toate dosarele penalilor din PSD și ai apropiaților acestora, iar acum și suspect în dosarul penal în care este implicată și fosta sa soție să mai aibă tupeu să vină în fața cetățenilor să vorbească despre integritate și să le ceară să îi voteze marionetele din teritoriu”, a scris co-preşedintele PNL Teleorman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *