Skip to content
Politică

Prima reacție din PSD după sondajul Politico: Este credibil? Să fim serioși!

Politico.eu a realizat recent un eurobarometru, pe baza sondajelor din fiecare țară a Uniunii Europene. Potrivit sondajului, în luna ianuarie PSD ar fi obținut 29,16 (11 mandate), în timp ce în februarie partidul este cotat la 25,85% (10 mandate). La alegerile din 2014, cei de la PSD au obținut 37,6% (16 mandate).

Astfel, potrivit datelor Politico, PSD a suferit o prăbușire de 11,75% în sondaje, din 2016 până în prezent. În același timp, sondajul arată o creștere a procentelor în rândul partidelor din opoziție, PNL fiind cotat la 22,53%, USR la 10,93%, iar PLUS la 8,61%. Partenerul PSD de la guvernare, ALDE, se află potrivit sondajului pe un val ascendent, ajungând la 12,59% (vezi mai multe detalii AICI).

Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pașcu, a declarat în exclusivitate pentru PSnews.ro că cei de la Politico și-au făcut o misiune din a lăsa impresia că PSD este în scădere și acuză o manipulare a datelor.

Astfel, acesta a precizat că: “Pentru cei care și-au făcut o misiune din a încerca să creeze impresia că PSD este în scădere constantă, în timp ce tot felul de partidulețe sunt intr-o creștere de neoprit, ca voinicul din poveste, spun doar două lucruri:

În primul rând, a primele alegeri europene, din noiembrie 2007, PSD aflat în opoziție și cotat atunci în sondaje cu maximum 6 mandate, a obținut 10 mandate! Exact cât prezic cei de la Politico.eu că face acum. Este credibil? Să fim serioși!

În al doilea rând, principala tema a viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European va fi cine apăra și cine atacă România! Românii vor trebui să decidă dacă trimit la Parlamentul European oameni care să apere România, sau oameni care sa o denigreze, așa cum au făcut cei înscriși în PPE, ca liberalii, sau Preda și Macovei!

Deci, ce măsoară predicții ca cele apărute in Politico.eu?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *