Prima reacție din PSD după votul liberal împotriva ministrului Marius Budăi, la moțiune: „Este același război care este în interiorul PNL”

PSD (Inquam Photos / Octav Ganea)
Sursa foto: PSD (Inquam Photos / Octav Ganea)

Camera Deputaților a respins, marţi, moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, cu 86 voturi „pentru”, 177 „contra”, două abţineri, iar 4 parlamentari nu au votat. Printre voturile ”pentru” s-a numărat și cel al deputatului PNL, Dan Vîlceanu. De asemenea, deputatul PNL, Robert Sighiartău, a bifat ”prezent, nu votez”.

Invitat la „Puterea Știrilor”, deputatul PSD Gabriel Zetea a declarat că votul liberalului Dan Vîlceanu nu este unul împotriva social-democratului Marius Budăi, ci este vorba despre „același război care este în interiorul PNL”, votul contra fiind, în realitate, îndreptat împotriva lui Nicolae Ciucă.

„Este același război care este în interiorul Partidului Național Liberal, nu că a votat împotriva lui Marius Budăi. E același meci în interiorul Partidului Național Liberal. Anumiți lideri ai PNL sunt nemulțumiți de conducerea domnului Ciucă și aceste voturi date împotrivă de fapt sunt date împotriva lui Ciucă.”

„E problema celor din Partidul Național Liberal să își rezolve disputele astea interne”, a punctat Zetea.

https://youtube.com/watch?v=rxjpQxkq4k4%3Ffeature%3Doembed

„Un simulacru de moțiune”

USR şi Forţa Dreptei au depuns moţiunea simplă intitulată „Marius Budăi – ministrul salvării pensiilor speciale”. Cele două partide îl acuzau pe ministru că ”nu a fost în stare să scrie un proiect corect de eliminare a pensiilor speciale şi România riscă să piardă banii din PNRR fără această reformă”.

Marius Budăi a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, în cadrul dezbaterii moţiunii simple care îl vizează că, este ”un simulacru de moţiune scrisă de oameni care nu au fost în stare de nimic atunci când au guvernat, care au adus doar sărăcie, foamete şi au închis oamenii în case, care nu au ajutat nici oamenii, nici mediul de afaceri, făcând praf si pulbere până şi puţinele măsuri de ajutor pe care tot ei le promiseseră”.

”Aţi scris o Moţiune fix aşa cum aţi guvernat, numai minciuni şi nimic bun pentru oameni!”, a mai spus Budăi, el arătând că PSD este cel care a plafonat, prin OUG 59/2017, pensiile speciale, mai puţin pe cele ale magistraţilor, protejaţi de deciziile CCR.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL