Skip to content
Politică

PRIMA reacție din UDMR după discursul lui Donald Tusk: Are și un pachet de mesaje politice pentru politica internă

cugetliber.ro
" "

Discursul președintelui Parlamentului European, polonezul Donald Tusk, a stârnit cu siguranță emoții puternice printre românii de pretutindeni, cei mai mulți fiind plăcut surprinși și impresionați de un discurs ținut într-o limbă română fără cusur și fără nicio greșeală, spre deosebire de discursurile altor demnitari români.

PSNews a reușit să obțină reacția primului membru al formațiunii politice maghiare UDMR, fiind vorba despre nimeni altul decât Attila Korodi, liderul deputaților UDMR.

Liderul deputat maghiar apreciază mesajul discursului președintelui Parlamentului European, dar consideră că, per total, mesajul poate fi interpretat de fiecare partid în parte:

”Este un discurs care a dorit să aducă mai aproape sentimentul european de România, pe de altă parte are și un pachet de mesaje politice pentru politica internă din România dar și politica europeană. Aceste mesaje pot fi abordare din perspectiva fiecărei formațiuni politice în parte. 

Amintim că Donald Tusk a ținut aseară un discurs cu un puternic impact în limba română cu ocazia preluării oficiale a președinției rotative a Consiliului European, transmițând românilor, printre altele: ”Aş vrea să fac un apel la toţi românii, să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, şi mie mi s-a părut imposibil!„

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *