Skip to content
Politică

UPDATE: Oficial- Reacția lui Blaga la acuzațiile de luare de mită în dosarul EADS

UPDATE: Vasile Blaga a trimis un comunicat de presă prin care respinge vehement acuzațiile care i se aduc.

Redăm integral comunicatul de presă remis redacției PSnews.ro

Referitor la presupusele acuzaţii ale unor martori, care ar apărea în dosarul EADS, vehiculate de posturile de televiziune România TV şi Antena 3 fac următoarele precizări:
Nu îl cunosc pe Claudiu Florică, nu l-am văzut în viața mea, prin urmare nu m-am întâlnit niciodată cu el.

În ce priveşte firma SIVECO, nu am avut nicio întâlnire cu vreun reprezentant al acestei firme în vederea vreunei colaborări în contractul EADS sau orice alt contract.
În anul 2004 nu eram ministru de Interne şi nici nu ştiam că voi ajunge, vreodată, ministru de interne.

Prin urmare, resping cu indignare aceste calomnii care au un singur scop: să dezinformeze şi să îl ajute pe candidatul Victor Ponta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.
Remarc că Victor Ponta continuă să creadă că va câştiga voturile românilor printr-o campanie electorală mizerabilă, compusă sută la sută din minciuni”, se arată în comunicatul de presă semnat de Blaga.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a reacționat ferm la scurt timp după ce jurnaliștii de la RTV au dezvăluit că șeful demcorat-liberalilor ar fi 80.000 de euro mită, sumă care ar fi mers în campania lui Traian Băsescu din 2004.

”Deci nimic mai minicinos, nimic mai fals, e calomnie. Contractul e intre EADS si MAI, deci nu e nici o firma. Nu era treaba ministerului. Nu exista nici o posibilitate ca cineva din MAI sa favorizeze vreun contractor.

Inca o data, nu avea nici o treaba contractul EADS. Contractul s-a negociat cu EADS de catre o comisie de la MAI. Nu exista nici o alta discutie intre MAI si vreun subcontractor. Era treaba furnizorului, a EADS-ului. Nu il cunosc pe acest domn, nu l-am vazut in viata mea (n.r.: referindu-se la Claudiu Florică, directorul Fujitsu Siemens)”, a precizat Vasile Blaga într-o intervenție telefonică la RTV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *