Skip to content
Politică

Prima reacție a fostului șef SIE, Cătălin Harnagea, după descinderile DNA. Ce documente au ridicat procurorii

Procurorii DNA au descins în această dimineață în 56 de locații, pentru percheziții în megadosarul MICROSOFT-EADS, între care și la domiciliul lui Cătălin Harnagea, fostul șef SIE între 1997-2000, ca și la sediul firmei sale ICAR Bussines Research.

De asemenea, procurorii au descins și domiciliul fostului său partener de afaceri, Dorin Marian, ex-șef al administrației prezidențiale între 1997-2000.

Potrivit celor de la România Liberă, procurorii au ridicat documente referitoare la contractul de consultanță dintre EADS și ICAR Bussines Research, contract derulat între 2005-2007.

Fostul șef al SIE, Cătălin Harnagea, a explicat pentru România Liberă următoarele aspecte: „Era un contract de consultanță făcut direct între firma noastră și EADS, nu cu instituția statului, care s-a derulat pe doi ani. În 2005, ministrul de Interne de atunci, Vasile Blaga a renegociat contractul de circa 700 de milioane de euro, semnat pe vremea premierului Adrian Năstase, și l-a redus la 525 de milioane de euro. Pe noi ne-a ales EADS, nu Blaga.”

Fostul șef SIE a refuzat să precizeze cât a încasat din consultanță de la EADS în perioada derulării contractului. Acesta a precizat într-o intervenție telefonică la B1  că ”a încasat un procent din sumele încasate de EADS. Le-am oferit consultanță. Rolul nostru nu a fost atât de important. Și Dorin Marian a fost acționat de DNA tot în contractul cu EADS.”

”Nu am o relație în niciun fel cu Claudiu Florică. Firma nu a avut nici o legătură cu Microsoft. Sunt două cauze puse în același dosar. Nu știu prin ce sunt legate, recunosc”, a mai precizat Harnagea la B1.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *