Skip to content
Politică

PRIMA reacție a lui Dragnea cu privire la implicarea sa într-un dosar de șpagă de 3,5 milioane de euro

" "

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost pus duminica sa comenteze informatiile conform carora numele sau apare intr-un nou dosar al fostei sefe DIICOT Alina Bica, în care acesta este acuzată că ar fi primit o spagă de 3,5 milioane de euro.

Citeste si : Turcescu face o nouă dezvăluire cutremurătoare. Apare și numele lui Dragnea, într-o presupusă șpagă de 3,5 milioane de euro. DOCUMENTE

" "
" "

Este vorba de un document al DNA obtinut de Robert Turcescu si facut public, in care se sustine ca Bica ar fi primit 3,5 milioane de euro mita de la omul de afaceri Ioan Niculae prin intermediul lui Liviu Dragnea.

Prins cand iesea de la sedinta de urgenta pe care a convocat-o cu presedintii Consiliilor Judetene (CJ), Dragnea a spus ca este prima oara cand aude aceste acuzatii.

„Daca n-ar fi de plans, ar fi de ras. Am auzit ca eu as fi propus-o pe Alina Bica la DIICOT… Doamne fereste, cum sa fac asa ceva? Nu sunt ministrul Justitiei, cum sa propun pe cineva procuror?”, a declarat Liviu Dragnea.

Ce spune documentul DNA, prezentat de Robert Turcescu:

Bica Alina Mihaela, in scopul tergiversarii solutionarii dosarului penal care il viza pe inculpatul Ioan Niculae, a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea in instrumentare dosarul pentru ca acesta sa stopeze investigatiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit numar telefonic pe care il folosea Dragnea Nicolae Liviu.

In schimbul acestui folos, inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei Bica Alina Mihaela suma de 3,5 milioane euro si promisiunea celor doi de sprijinire pentru promovarea acesteia in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, se arata in documentul citat.

Documentul este datat „2014, luna decembrie, ziua 08” si este intocmit de Gheorghe Popovici, procuror sef sectie si Danut Volintiru, procuror sef adjunct sectie, ambii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei.

Alina Bica este arestata preventiv, fiind cercetata alaturi de mai multi deputati si sefi ai ANRP, in dosarul privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren din Bucuresti, cu prejudiciu de peste 62 de milioane de euro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *