Skip to content
Politică

PRIMA reacție a lui Victor Ponta după rezultatele exit-poll

Candidatul PSD-PC-UNPR Victor Ponta a declarat, duminică seara, după primele rezultate exit-poll că se consideră responsabil față de toți românii și proiectul său de președinte îi include pe toți ce care l-au votat pe el, au votat un alt candidat sau nu au votat deloc.

”Ma simt extrem de mandru pentru faptul ca multi romani au avut incredere in proiectul meu de președinte, un proiect de imbinare, dupa zece ani de ura si de afirmare a mandriei noastre. Le multumesc celor care au crezut ca e important sa voteze dar vreau sa ii rog pe toti cei care m-au votat sa-mi fie inca o data alaturi in 16 noiembrie pentru ca atunci putem intr-adevar sa pornim pe acest drum de care Romania are nevoie. In urmatoarele doua saptamani ma voi adresa celor care m-au votat, dar si celor care au votat alt candidat si celor care n-au votat pentru ca ma consider responsabil pentru toti romanii. Am o responsabilitate fata de toti si proiectul meu de presedinte ii include pe absolut toti romanii din Romania si din afara tarii. Vreau si pot sa fiu președintele tuturor romanilor, nu doar al unui grup. Am vazut ca romanii pot fi un popor unit si impreuna pot face mai mult”, a declarat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a mai precizat că marți va prezenta viitorul șef al Guvernului.

”Marti ma voi intalni cu reprezentantii coalitiei de guvernare si impreuna vom anunta persoana sau persoanele care pot conduce un Guvern pe baza programului USL. USL e cel care a castigat alegerile in 2012 si recunsoc ca am privit cu amarciune si scarba prezenta lui Blaga, a lui MRU in sediul USL, alaturi de Iohannis care n-avea nicio legatura cu USL. Impostura e inca o forta importanta in Romania, cred ca dupa 16 noiembrie putem duce pana la capat acea schimbare pe care am inceput-o in 2012”, a mai spus Ponta.

Candidatul PSD-PC-UNPR la prezidențiale a spus că înainte de turul II va merge la cel puțin patru emisiuni, la patru posturi TV.

”Staff-ul meu a discutat cu cele 4 televiziuni de stiri pentru a discuta despre ceea ce intra in fisa postului de președinte. (…) Cele doua saptamani de campanie le voi folosi pentru a prezenta in continuare proiectul meu de presedinte pe domeniile care tin de functia de presedinte: politica externe, sistem instituional si independenta justitiei, dezvoltarea sociala si economica a Romania”, a mai spus premierul.

Primele rezultate exit-poll îl poziționează pe Victor Ponta pe locul I cu 40%.

”37,5% e scorul pe care alianta care m-a sustinut in alegeri a obtinut-o la alegerile europarlamentare. Nu stim inca rezultate, daca e mai mult decat 37,5% nu pot sa zic decat ca ma bucur. Turul al II-lea porneste de la 0-0. Imi doresc ca in cele 11 zile de campanie sa vorbesc din ce in ce mai mult despre ce voi face ca presedinte pentru ca celelalte subiecte care nu tin de fisa postului de presedinte trebuie sa le lasam pentru comentatorii politici si pentru ceilalti. (…). Lucrurile stau in felul urmator: inca nu s-au inchis sectiile de vot din Vest. Se voteaza. Doi – A fost exact acelasi număr de secții de vot ca si in 2009, spre deosebire de 2009 prin măsurile luate de institutiile statului, nu se mai fraudeaza voturile. Acum vedeti la Paris, daca nu se fraudează, se face coada”, a mai spus Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *