Skip to content
Politică

Prima reacție a lui Vosganian după ce a fost scăpat de parlamentari

Senatorii l-au scăpat, joi, pe Varujan Vosganian de urmărirea penală. Senatul a respins solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL, fiind înregistrate 71 de voturi „împotrivă”, 56 de voturi „pentru” şi 5 voturi fiind anulate.

Ca răspuns la votul colegilor săi, Vosganian a urcat din nou la pupitru și a declarat că   rezultatul este „o victorie a democraţiei”.

Ulterior, Varujan Vosganian a făcut mai multe declarații

„Pot sa va spun ca foarte multi oameni s-au gandit la mine, cred ca asta m-a ajutat intr-un demers in care putini imi dadeau sanse la inceput.

In comisia juridica eu am cerut sa fiu audiat ca sa lamuresc niste chestiuni. In primul rand, nu sunt elemente noi.  Au fost audiate 100 de persoane. Referatul nu cuprinde elemente noi Eu cred ca parchetul a vrut sa speculeze acest moment favorabil si a revenit cu aceasta solicitare”.

Intrebat daca rezultatul votului de astazi pot afecta imaginea tarii in plan extern, acesta a spus ca nu crede ca va fi cazul.

„Aceasta chestiune s-a ridicat si acum un an si jumatate. Nu a exista absolut nicio trimite negativa la votul de atunci. Nu va fi probabil nici acum. Daca parlamentul a constatat ca nu exista indicii noi, pentru ce sa se supere? Potrivit codului de procedura penala, in maxim o luna, aceasta cercetare trebuie clasata”, a mai declarat Varujan Vosganian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *