Skip to content
Politică

PRIMA reacție a Monicăi Macovei după dezvăluirile făcute de Băsescu privind ofițerul acoperit

Președintele Traian Băsescu a declarat că Victor Ponta este fost ofițer acoperit. Băsescu a declarat că în perioada 1997-2001 Ponta a fost ofițer acoperit al SIE.

„Cât e prim-ministru mai merge, dar trebuie să recunoască pentru că îi va zâmbi ofițerul lui. Când va fi președinte nu îi mai merge. Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofițer al SIE, ceea ce arată și saltul lui de la Parchetul Judecatoriei sectorului 3, unde a fost repartizat in 1995 ca procuror, direct la Parchetul General, in 1998”, a declarat Băsescu.

Candidatul independent la prezidențiale, Monica Macovei, îi cere lui Victor Ponta demisia din funcția de premier și să își retragă candidatura.

”Ponta trebuie să demisioneze în acest moment din funcția de prim-ministru și să-și retragă candidatura pentru funcția de președinte al României. După demisie și retragere, Ponta trebuie să explice oamenilor de ce a încălcat Constituția și a mințit atâția ani. Potrivit Constituției, Ponta, ca procuror, nu avea voie să fie și ofițer SIE, între cele două funcții existând o incompatibilitate. Incompatibilitatea este prevăzută la art. 132 alin. 2 din Constituția în vigoare, și la art. 131 alin. 2 din Constituția în vigoare între 1991 și 2003. Ponta și cei din SIE, care l-au recrutat pe Ponta încălcând Constituția, trebuie să răspundă”, a scris Monica Macovei pe Facebook la scurt timp după declarațiile făcute de șeful statului.

4 comentarii la “PRIMA reacție a Monicăi Macovei după dezvăluirile făcute de Băsescu privind ofițerul acoperit

  1. Da de ce esti asa sigura Monicuto, ca Base nu canta aria calomiei. ca nu a adus nici o dovada in sprijinul celor spuse de el?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *