Skip to content
Politică

Prima reacţie oficială în scandalul gradelor militare pe bani: „E bună orice iniţiativă, dar…”

Prima reacţie oficială în scandalul gradelor militare ce ar putea fi obţinute în schimbul unor donaţii: „E bună orice iniţiativă, dar…”

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, luni, înaintea primei şedinţe din PSD conduse de noul preşedinte interimar, Liviu Dragnea, că „e bună orice iniţiativă” legislativă, dar nu i se pare corect ca gradele militare să poată fi obţinute într-un asemenea mod.

„N-am analizat acest proiect legislativ.. Eu cred că statul român trebuie să asigure finanţarea Ministerului Apărării Naţionale şi că un asemenea proiect de lege… E bună orice iniţiativă, dar încă n-am analizat acest proiect de lege. Când va sosi la minister pentru analiză, ne vom pronunţa. Armata României este cea mai apreciată instituţie a statului român, de către populaţie, şi consider că statul trebuie să facă eforturile necesare pentru finanţare”, a afirmat Duşa.

La insistenţele jurnaliştilor, să îşi exprime o părere în legătură cu iniţiativa de act normativ, ministrul a răspuns: „Nu mi se pare corect aşa”.

Potrivit adevarul.ro, 32 de parlamentari din toate partidele au iniţiat un proiect de lege prin care propun crearea unui sistem de donaţii benevole private, folosit pentru dotarea Armatei Române. Donatorii primesc, în schimb, facilităţi fiscale sau grade militare. Politicienii argumentează că România nu poate face faţă unui război cu tehnica militară de care dispune în prezent Armata Română.

„Parlamentul României, luând act de nevoile de dotare ale Armatei Române, lund act de incapacitatea formală de asigurare a unui flux guvernamental investiţional pentru procesul de dotări logistice via bugetul de stat, în cadrul efortului de înarmare şi modernizare necesitat, aprobă iniţiativa creării şi desfăşurării unui mecanism de donaţii benevole private, care să colecteze fonduri utilizabile exclusive din dotarea logistic a MApN“, se arată în documentul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *