Skip to content
Politică

Prima reacție OFICIALĂ a PNL cu privire la situația lui Iohannis

Partidul Naţional Liberal va contesta decizia Tribunalului Bucureşti prin care au fost respinse unele modificări aduse statutului partidului, a declarat marţi, pentru agerpres, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, care a adăugat că nu există niciun fel de problemă cu înregistrarea conducerii PNL.

‘Nu avem o problemă cu admiterea acţiunii decât în parte. Conducerea partidului şi celelalte documente ce atestă desfăşurarea lucrărilor adunărilor generale ale partidului, respectiv procesul verbal al congresului extraordinar din data de 27 iunie şi procesul verbal al congresului ordinar din 28 iunie 2014, au fost admise şi instanţa a dispus consemnarea lor în registrul partidelor. Din acest punct de vedere nu există niciun fel de problemă ca atare cu toată desfăşurarea congresului şi cu înregistrarea conducerii partidului. S-a admis în parte cererea de intervenţie a unui intervenient şi pe cale de consecinţă s-a respins cererea formulată de PNL de încuviinţare a modificărilor aduse statului PNL’, a explicat Alina Gorghiu.

Deputatul liberal a arătat că PNL va ataca cu apel în termen de cinci zile de la comunicare decizia Tribunalului Bucureşti. 

Tribunalul Bucureşti a respins luni cererea PNL de înregistrare a unor modificări aduse statutului partidului.

‘Admite în parte cererea formulată de petentul Partidul Naţional Liberal, prin secretar general Marian Petrache. Dispune consemnarea în Registrul partidelor politice a documentelor ce atestă desfăşurarea adunărilor generale ale partidului, respectiv procesul-verbal al Congresului Extraordinar din data de 27.06.2014 şi procesul-verbal al Congresului Ordinar din data de 28.06.2014. Admite în parte cererea de intervenţie voluntară principală formulată de intervenientul Dănuţ Bădău. Respinge cererea formulată de petentul Partidul Naţional Liberal de încuviinţare a modificărilor aduse Statutului Partidului Naţional Liberal. Obligă petentul la plata către intervenient a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 5 zile de la comunicare, cererea ce se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 08.09.2014’, se arată în decizia postată pe site-ul Tribunalului Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *