Skip to content
Politică

Prima reacție a PNL cu privire la implicarea lui Iohannis în adopțiile de copii la începutul anilor 1990

" "

De câteva zile, PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt, senatorul Gabriela Firea, a lansat o serie de afirmații extrem de dure la adresa prezidențiabilului ACL, Klaus Iohannis, pe care îl acuză de o potențială implicare în operațiuni de trafic de copii la începutul anilor 1990.

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, a solicitat public candidatului ACL, Klaus Iohannis, să prezinte lămuriri în ceea ce privește implicarea sa în traficul de copii la nivel internațional imediat după Revoluție.

" "
" "

Citește și: Gabriela Firea amenințată din cauza subiectului adopţiilor în legătură cu Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a recunoscut în dese rânduri legătură cu adopția de copii la începutul anilor 1990, explicând că rolul său a fost acela de șofer, iar soția sa a fost traducător pentru familia din Canada care a înfiiat cei trei copii din România.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a confirmat că prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a fost implicat în adopțiile de copii de după Revoluție, potrivit romaniatv.net.

„Vorbim de un act care s-a întâmplat în 1990 şi a fost consfinţit de o hotărâre judecătorească. Este un atac murdar. A fost pus pe tapet prima dată în 2000, tot în campanie electorală, când au fost formulate plângeri penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, de către rude care au fost de acord cu adopţia la care Klaus Iohannis nu a participat. Singura lui vină este că a îndrăznit să nu poată să facă copii şi că a îndrăznit să fie şoferul soţiei sale„, a declarat Alina Gorghiu.

Întrebarea venită dinspre purtătorul de cuvânt al PSD odată cu asumarea implicării lui Klaus Iohannis este legată de remunerația adusă primarului de la Sibiu în urma serviciilor sale pentru canadieni.

Această lămurire se impune a fi clarificată întrucât, la doi ani mai târziu, după hotărârea judecătorească pentru adopția celor trei frați Iliuț, soții Iohannis și-au cumpărat, în 1992, o casă pe strada Bâlea din Sibiu, la numărul 29, pentru care au plătit frumoasa sumă de 75 000 mărci germane, mai precizează senatoarea PSD.

3 comentarii la “Prima reacție a PNL cu privire la implicarea lui Iohannis în adopțiile de copii la începutul anilor 1990

  1. atac murdar?! murdar este felul in care ti-ai dobandit averea!! lasa presedintia pentru cineva care are experienta si poate!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *