Skip to content
Politică

Prima reacție a PNL după decizia ICCJ de a respinge solicitarea ANI. Replică dură a lui Atanasiu pentru Băsescu

" "

PNL a oferit prima reacție privind respingerea de către judecătorii ICCJ de urgentarea a soluționării cazului de incompatibilite a lui Klaus Iohannis. Teodor Atanasiu, vicepreședinte al PNL, a precizat că luni, după decizia ICCJ, ”că ar fi trebuit să fie soluționat înainte de alegeri, dar nu ei stabilesc termenele.”

”Nu comentăm declarațiile făcute de un Președinte (n.r.: referindu-se la Traian Băsescu) de la bere”, a replicat Atanasiu jurnaliștilor care îl rugau să comenteze afirmațiile lui Traian Băsescu legate de starea de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis.

" "
" "

Citește și: Băsescu, scenariu devastator pentru Iohannis. Ce se va întâmpla cu prezidențiabilul ACL dacă câștiga alegerile și este declarat incompatibil

”După data de 18 (n.r. – noiembrie) se va stabili o dată de când va incepe judecata pe fond la ICCJ. Dacă nu a fost pusă o dată în primăvara acestui an nu se poate finaliza până la sfârștiul anului. Daca se dorea rezolvarea in 2014 trebuia inceput procesul in primavara 2014. Ar fi fost bine ca procesul sa se fi desfasurat mai devreme. Dacă ar fi cerut domnia sa (n.r. – Iohannis) s-ar fi spus că se implică în justiție”,  punctat Teodor Atanasiu.

ICCJ a respins solicitarea ANI de urgentare a soluționării cazului de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis. Procesul rămâne să fie judecat de ICCJ pe 18 noiembrie, la două zile după turul II al prezidențialelor.

Vă reamintim că magistraţii au stabilit iniţial ca judecarea dosarului să fie reluată pe 18 noiembrie, după cel de-al doilea tur de scrutin, dar ANI a cerut devansarea termenului.

Vă reamintim, în aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat incompatibil de ANI, deoarece a deţinut simultan şi funcţia de primar şi aceea de reprezentant în societăţile de apă-canal şi pieţe.

5 comentarii la “Prima reacție a PNL după decizia ICCJ de a respinge solicitarea ANI. Replică dură a lui Atanasiu pentru Băsescu

  1. Ideea cred ca e urmatoarea : Iohannis intra in turul doi oficial, confirmat de BEC, apoi e declarat incompatibil de catre ICCJ si se reface inclusiv turul 1. Asa il loveste justitia basista si pe Iohannis si pe Ponta, nevoit sa mai castige o data turul 1. Iar lui Basescu i se prelungeste mandatul de catre CCR pana la finalizarea alegerilor. Adica pana prin martie. Iar liste cu semnaturi, iar campanie, totul de la zero. Asa ne putem pricopsi cu Basescu pana la adanci batranete.

  2. Ideea e că Johannis e șantajat ..Dacă ajunge președinte va trebui să-i garanteze libertatea lui Băsescu ..Dacă nu ajunge va fi sacrificat și PNL-ul va fi preuat de PDL…

  3. Danny, tu ce vorbesti acolo?Cum sa se refaca alegerile? Visezi sau chiar esti pe bune? Tu de imunitate prezidentiala ai auzit? Daca Iohannis va castiga alegerile si nu va avea nicio condamnare sau alta decizie judecatoreasca pana in momentul acela va fi declarat castigator de BEC si va beneficia de acea imunitate pana la sfarsitul mandatului. O eventuala pierdere a procesului care nicidecum nu e penal( cum e cazul lui Basescu si pe care ,binemersi, nu-l deranjeaza inca nimeni), se va aplica dupa exercitarea mandatului de presedinte. Plus ca pe data de 18 noiembrie nu se da niciun verdict. E posibil sa se termine in favoarea lui Iohannis sau sa se dea la rejudecarea intregului caz care iara va dura o perioada de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *