Skip to content
Politică

PRIMA reacție PNL post-moțiune: Ne adunăm cu PMP, dar fără Băsescu EXCLUSIV

facebook.com

Redacția PSnews.ro a obținut joi după-amiază PRIMA reacție din Partidul Național Liberal (PNL) de după eșecul moțiunii de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE condus de către Mihai Tudose.

Este vorba despre deputatul Florin Roman, vicepreședinte al PNL și președintele Comisiei pentru administrație publică din Camera Deputaților. Concret: parlamentarul liberal de Alba a apreciat că, deși coaliția de guvernare a câștigat în Parlament, PNL-iștii au obținut o victorie în stradă, reușind să convoace un miting antiguvernamental.

„Astăzi PNL-ul a câștigat în stradă, iar PSD și ALDE au câștigat în Parlament. Din punctul meu de vedere, era un rezultat așteptat. Oamenii ăștia s-au baricadat în Parlament și sigur că aici pot încă să facă ceea ce vor, dar în stradă ei nu mai există!” a exclamat Roman.

Rugat să ne ofere amănunte despre propriul gest cu alimentele de la tribuna parlamentară, vicepreședintele Comisiei parlamentare comune pentru Centenar a precizat că acesta este un mesaj nu doar din partea lui, ci și a propriei mame și a unor prieteni ai deputatului.

„Eu am dorit chiar să transmit mesajul unor prieteni, pentru că – mă credeți sau nu – ieri, când am fost desemnat să vorbesc la moțiune, am sunat niște prieteni, niște cunoscuți, pe mama mea și i-am întrebat ce cred ei că ar vrea să-i transmită premierului. Și am transmis strict mesajele lor, care sunt cazuri reale”, a arătat Florin Roman.

În continuare, Florin Roman a avut un mesaj atât pentru colegii de opoziție, cât și pentru membrii coaliției de la putere.

„Și-au făcut și ei treaba, ca parlamentari de opoziție: au votat moțiunea. Cred că opoziția va trebui să se adune la un moment dat”, a afirmat Roman.

Cât despre PSD-iști și ALDE-iști, Florin Roman le-a transmis că, „dacă nu ascultă opoziția, atunci să-i asculte măcar pe cei din stradă, pentru că nu ies toți în stradă de bine ce o duc!”

Același Florin Roman a susținut că opoziția a ieșit „cu siguranță” întărită de pe urma moțiunii de cenzură de joi, chiar dacă demersul a eșuat la vot.

„Dacă vă uitați, sunt totuși 11 voturi peste numărul de semnături, plus acele abțineri. E un pas înainte”, a fost de părere PNL-istul.

În ultima parte a discuției, l-am întrebat pe vicepreședintele PNL dacă iau în calcul o mai mare apropiere de oamenii lui Traian Băsescu din Partidul Mișcarea Populară (PMP). La rândul lui, Florin Roman s-a arătat deschis față de o colaborare, dar a precizat că ex-președintele României este exclus din ecuație.

„Va trebui să ne adunăm și cu PMP-ul, dar sigur fără Traian Băsescu, pentru că Traian Băsescu este un om al trecutului. Oamenii lui nu sunt ai trecutului. Dacă vă uitați, au o garnitură tânără de parlamentari (începând cu domnul președinte executiv Eugen Tomac) – oameni de toată nădejdea”, a conchis Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *